Mistrem dílny se stal Michal zvaný Monty! Co nakonec rozhodlo o jeho vítězství?

Bylo to napínavé do posledních minut! Ale protože titul Mistr dílny a půl milionu k tomu mohl získat jen jeden z původní dvanáctky soutěžících, porota se nakonec musela rozhodnout. Volba padla na Michala Barvínka, který všechny dostal svou fontánou s růžemi.

Když hostující členka poroty, kurátorka a filmová producentka Eliška Fuchsova Kaplicky, vyřkla zadání – zajímavé vodní dílo, bylo jasné, že ve finále krom řemeslného umu přijde ke slovu i fantazie. A právě díky ní nakonec Michal zvítězil, protože i když Ivanino dílo vůbec nebylo špatné, porota ocenila Michalovu kreativitu. I když dokonalá byla podle nich vlastně obě dvě díla.

A ne jen jeho, protože i když finalisté byli jen dva – umělecký kovář Michal a truhlářka Ivana –, oba měli po boku pětičlenné týmy složené ze soutěžících, kteří vypadli v průběhu předchozích sedmi kol soutěže Dream Team – Mistři dílny. Diváci se tak alespoň v průběhu jednoho večera znovu setkali s finálovou dvanáctkou soutěžících, se šesti muži a šesti ženami, kteří se původně pustili do boje o titul Mistra dílny.

I když někdejší soutěžící tvořili zase dva týmy a na některých bylo vidět, že se po čase opět rádi vidí, neváhali ani s ostrou kritikou výsledku druhého družstva – Michalovo družstvo tak při závěrečném hodnocení vpálilo Ivaně, že je neuvěřitelné, když tak šikovný člověk, vytvoří něco tak nudného.

Zatímco Michal s podporou ostatních vytvořil fontánu s kyticí kovových růží, Ivana chtěla zabodovat klasickým otáčecím mlýnským kolem a s doplňky, mezi nimiž nechybělo ani pítko pro ptáky.

Webové stránky pořadu Dream Team – Mistři dílny s dalšími články a videi najdete ZDE

Proč vlastně chtěla Eliška Kaplicky Fuchsova vodní dílo? Jako někdejší závodní plavkyně miluje vodu. „Chtěla bych, abyste vytvořili krásné vodní dílo, které by rád každý viděl třeba na své zahradě, ale třeba i na náměstí,“ vyzvala všechny soutěžící, hlavně tedy oba finalisty, aby v sobě probudili i kus umělce.

Sdílejte článek
Štítky dílna Dream Team DREAM TEAM - Mistři dílny vodní dílo