Bydlení

28. března 2022 15:15

redakce Prima Zoom

Nejdražší proměna bytu! Co se předělávalo nejčastěji? Jak se staví sen v číslech

Jak se staví sen - extra (5) - Nečekaná ztráta manžela zlomila celou rodinu

Dvacátá řada pořadu Jak se staví sen představila celkem jedenáct proměn bytů, nejčastěji v panelových domech. Jednotlivé proměny vyšly včetně práce a nábytku s doplňky na statisíce korun.

Tipli byste si, na kolik vyšly všechny proměny ve dvacáté sérii pořadu Jak se staví sen dohromady? Celková částka vynaložená na všechny změny bydlení k lepšímu činí za aktuální sérii 7 960 849 korun.

A kde byla proměna vůbec nejdražší? Stála 990 270 korun a uskutečnila se v pátém dílu série  – ve Vyškově se designérky Hanka s Jarkou pustily de facto do kompletní přestavby bytu, v němž žila vdova Veronika s malou Eliškou.

Původně to mělo přitom proběhnout úplně jinak – do rekonstrukce bydlení se pustila Veronika s manželem. Dělali ji hodně svépomocí, co peníze a čas dovolily. Smířili se proto s tím, že nějaký čas budou žít de facto na stavbě.

Bohužel během přestavby, když manželé byt kompletně rozbourali a sami strhli jednu zeď, Vladan dostal covid, skončil v nemocnici a nakonec zemřel. Nejdříve to přitom vypadalo, že nemoc stačí vyležet. „Manžel se v rámci možností držel, přišlo ale pondělí, kdy jsme s Eliškou odjely na testy, a když jsme se vrátily zpátky, už jsem musela volat záchranku,“ popsala Veronika těžké chvíle, kdy ale netušila, že nemoc nakonec pro Vladana skončí fatálně.

Rekonstrukci bytu se podařilo částečně dokončit díky pomoci přátel. Rodinná kamarádka Zuzana přihlásila Veroniku do pořadu Jak se staví sen, aby jí designéři pomohli rekonstrukci dotáhnout do konce.

U Veroniky zazářila zejména kuchyně, což byla místnost, která se upravovala nejčastěji – desetkrát. Na obývací pokoj došlo během jedenácti proměn sedmkrát stejně jako na ložnici, pětkrát se řešil dětský pokoj.

Kde můžete proměny vidět?

Sponzoři pořadu věnovali své produkty za 4,24 milionu Kč. Z toho nejvíce spotřebiče Gorenje: 730 472 Kč, dále dveře, zárubně, kování a montáž SEPOS: 729 599 Kč, kuchyně ORESI: 704 313 Kč, dekorace a nábytek Bonami: 634 878 Kč, koupelny Elements: 470 903 Kč, sedačky JECH: 429 850 Kč, Fatra: 357 104 Kč a následují další důležití partneři pořadu: Mercedes, Pro doma stavebniny, Knauf, Somfy, Haas-Sohn, Elis design, Orac či Vaillant.

Reprízy oblíbeného pořadu Jak se staví sen můžete sledovat každý den od pondělí do neděle v 19:25 na Prima STAR nebo v 9:00 na Prima LOVE.

Chcete si také splnit sen o lepším bydlení? Nebo víte o někom se zajímavým životním příběhem, kdo by si proměnu bydlení skutečně zasloužil? Přihlaste se! Třeba se v další sérii usměje štěstí právě na vás – https://www.iprima.cz/jak-se-stavi-sen/casting-prihlaste-se-do-poradu-jak-se-stavi-sen.


Přečtěte si také