Bojovnice Nella s mámou potřebují bydlet lépe. Pomohla jim proměna čtyř místností

Jak se staví sen - extra (10) - upoutávka

Kvůli umělé ledvině žije Nella prakticky jen v bytě. Ten, kde žije s mámou, bohužel moc nevyhovuje. Naštěstí se ho ujmou autoři pořadu Jak se staví sen a zgruntu ho promění.

Třiadvacetiletá Nella zápasí s drsnou nemocí prakticky od svého narození – lékaři jí už kdysi diagnostikovali rakovinu ledvin. Podstoupila transplantaci, ale nová ledvina se bohužel neujala, a tak je Nella závislá na dialýze.

Nella je každopádně neskutečná bojovnice a stejná je její máma Božena, která celou dobu stojí po jejím boku. Obě jsou navzdory tomu, co je potkalo, neskutečnými optimistkami. Jejich život se točí kolem nemoci Nelly, ale byt specifickým potřebám mladé ženy neodpovídá.

Matka s dcerou bydlí v panelovém domě, kde vlastní byt 3+1. Rekonstrukci potřebují zejména kuchyň a koupelna. Nella může chodit, vozík používá, jen když je unavená nebo když jí klesne tlak. Do budoucna ale musí počítat i s variantou, že se bude po bytě pohybovat na invalidním vozíku. Koupelnu rodina potřebuje opravdu nutně. Když Nella omdlela ve sprchovém koutě, který dostaly od souseda, a maminka ji jen obtížně pomohla ven, uvědomily si, že to takhle dál nejde. Dalším problémem v bytě je elektřina. Dialýza je náročná na spotřebu a často vypadává jistič.

Rekonstrukce je finančně náročná a ony na ni nemají dost peněz. Co s tím provedou Martina s Honzou?

Podívejte se na další díl pořadu Jak se staví sen v pondělí 14. března večer od 21:30 na Primě

Sdílejte článek