Bydlení

11. října 2024 07:00

Kisa Císařová

Bydlení Markéty Mayerové: Divoký bambus jí rozebral terasu kolem domu

Markéta Mayerová zahrada – nová dlažba, sezení u domu a lavička

Je to jen pár dní, co si Markéta Mayerová (57) udělala radost v podobě nového vzhledu části zahrady. Byla to ovšem tak trochu i nutnost. Rozbujelý bambus totiž doslova rozebral dřevěný chodníček a terasu. A tak nastal čas zbavit se rozrostlé rostliny a přijít s jiným řešením povrchu terasy. A když už jsme v redakci webu Prima Living dostali možnost podívat se na novou terasu, prošli jsme si s Markétou Mayerovou její zahradu hezky celou.

„Mám tu vynucenou investici kvůli bambusu, který mi postupně úplně rozebral dřevěný chodníček a terasu kolem domu,“ odpověděla Markéta Mayerová na dotaz ohledně nejnovější úpravy své zahrady. Tu moderátorka velmi dobře promýšlela a po pečlivém zvážení se tentokrát rozhodla pro změnu povrchu. Dřevo vyměnila za dlažbu. Světlé dlaždice vedou až do prostoru za domem, kde se rozprostírá nové posezení, na které se vstupuje ze zimní zahrady.

„Sezení jsme museli pořídit také nové. Protože původní sedačka, kterou jsme dělali vlastnoručně z palet, když to ještě nebylo in, měla po dvanácti letech dost,“ svěřila webu Prima Living moderátorka, která s úsměvem přidala vzpomínku na to, jak palety brousili a sedačku z nich montovali společně s přáteli.

ČTĚTE TAKÉ: Strach o bydlení a srub! Velká voda zasáhla i rodinu Alex Mynářové

Velmi uvážlivě Markéta přemýšlela i nad barvou nové sedačky. Záměrně vybrala šedivou barvu, která je univerzální a dobře se ladí s dalším vybavením. Pořízení nové sedačky má nicméně podle Markéty Mayerové i jeden další významný vedlejší efekt.

„Bezvadné, když si pořídíte jiné sezení, bývá zjištění, že zeď za ním je příšerná. Takže to, co mě teď čeká, je natřít fasádu, a když jsem se podívala nahoru, tak okapy taky,“ je si dobře vědoma Markéta Mayerová. Inspiraci nejen do své rubriky v pořadu Receptář prima nápadů, ale i pro vlastní dům a zahradu, hledá oblíbená moderátorka na internetu. Přesně tak také objevila variantu dalšího sezení na zahradě, a sice v podobě klády se zasazenými opěradly. Aby se jim na ní ještě lépe sedělo, rozhodli se ji loni Markéta s dcerou Agátou a jejím přítelem Matyášem barevně pomalovat.

Přijměte jedinečnou příležitost  a zahradu si projděte spolu s majitelkou. Když si pustíte video v úvodu článku, tak přímo od Markéty se mimo jiné dozvíte, co ji překvapilo už při koupi domu, co by majitelka nemovitosti doporučila těm, kteří si chtějí na zahradě pořídit louku. Výborný tip dá Markéta Mayerová i těm, kteří chtějí správně zasadit borůvky. A v neposlední řadě také prozradí, co nového nás čeká na podzim v pořadu Receptář prima nápadů.

Zdroj: autorský text

Sdílejte článek
Štítky zahrada terasa bambus investice bydlení Markéta Mayerová společenská rubrika

Přečtěte si také