Bydlení slavných

17. září 2024 11:39

redakce Prima Living

Strach o bydlení a srub: Velká voda zasáhla i rodinu Alex Mynářové

Už čtvrtý den bojuje Česko s ničivými povodněmi, které na některých místech způsobily naprostou pohromu. Řada lidí tak přišla o své domovy i veškerý majetek. Velká voda, která sužuje především východní část republiky, se nevyhnula ani rodině moderátorky Alex Mynářové (41) a bývalého vedoucího prezidentské kanceláře Vratislava Mynáře (57). Alex Mynářová ukázala záběry z okolí na své sociální síti a poděkovala i dobrovolným hasičům.

V obci Osvětimany na Uherskohradišťsku se z břehu vylil potok Hruškovice, změnil se v divokou řeku a zaplavil silnice vedoucí obcí. Voda tak obklopila i téměř dokončený srub Mynářových v dolní části skiareálu, který nechal Mynář postavit před dvěma lety. Kolem hrubé stavby se valila divoká voda, zasahovat museli místní dobrovolní hasiči.

NENECHTE SI UJÍT: Alex Mynářová nevzdala sen o nádherném srubu. Ukázala, jak unikátní stavba roste

Před dvěma lety oheň

Restaurace Na Srubu, jejímž majitelem byla firma bývalého kancléře, lehla před dvěma lety popelem. Vyšetřování tehdy ukázalo, že srub byl zapálen úmyslně. Kdo ho zapálil, to se vypátrat nepodařilo. Rodinu neštěstí s plameny ale nepoložilo. Naopak se rozhodli, že si postaví v Osvětimanech ještě hezčí stavbu. Jak jsme psali na našem webu, na pozemku o rozloze 6 192 metrů čtverečních vyrostl rozlehlý, ve svahu postavený dřevěný dům se dvěma obytnými podlažími.

Letos velká voda

Další nepříjemnosti kolem srubu musí Mynářovi řešit teď při současných ničivých povodních. Hrubou stavbu po úmyslně zapáleném srubu zasáhla velká voda. Moderátorka Alex Mynářová ukázala záběry z okolí domu na svých sociálních sítích a složila poklonu dobrovolným hasičům, kteří ve Ski Parku Osvětimany zasahovali a pomohli zabránit větším škodám.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:  Alex Mynářová o smrti nenarozené dcery: Musela jsem vyhledat odbornou pomoc, přiznala

Poděkování hasičům

„Jste machři," vysekla jim poklonu. „Zároveň myslím na všechny, kteří museli opustit své domovy, a přeji jim, aby se brzy mohli vrátit. Hodně sil a pomocných rukou těm, kteří se bohužel už vrátit nemají kam," dodala Alex Mynářová, která stejně jako my ostatní doufá, že se kritická situace v místech zasažených povodněmi co nejdříve zlepší.

Zdroje: sociální sítě Alex Mynářové, zivotvcesku.cz


Přečtěte si také