Nové Prima vychytávky: Pěstujte muškáty, zbavte se slimáků, vyrobte si zahradní nábytek

Vše kolem nás již krásně rozkvétá a začíná období plné jarních radovánek. Ani v novém čísle vašich oblíbených Prima vychytávek nebude chybět spousta skvělých tipů, a to nejen na jaro.

Tématem měsíce jsou květinové krásky, jako jsou muškáty nebo růže - prozradíme vám, jak o ně správně pečovat. Přidáme i několik vychytávek, jak na tu nejhezčí květinovou výzdobu v ráfku u kola nebo jak na výrobu dřevěného stojanu na řezanou květinu.

V rubrice Domácí kutil vám ukážeme, jak si vyrobit netradiční háčky na klíče nebo jak předělat obyčejnou židli na velmi praktický koupelnový věšák. Společně si také vylepšíme koupelnovou zeď, kterou obložíme zrcadly. Set venkovních židlí a stolu už dávno nemá podobu nevzhledných plastových kousků. Láďa vám předvede, jak si moderní nábytek můžete vyrobit i sami.

Šikovný mistr švec vám poradí, na co si dát pozor při nákupu nových bot. Nebo pokud jste propadli krejčovině a nemáte k dispozici vlastní šicí stroj, nezoufejte, s námi si vyberete ten nejlepší pro vás. Zaměstnejte ruce zábavnou formou a pojďte si i trochu hrát. Společně si vyrobíme obrázek z pískové modelíny nebo nápaditou venkovní výzdobu z hladkých oblázků.

Vrtalka, mšice nebo slimák jsou postrachem všech zahrádkářů. Naštěstí proti nim existuje účinná obrana, kterou vám prozradíme v rubrice Zahrada. Také si ukážeme, jak se vyhnout plevelu v bramborách nebo jak na jarní péči o skvostné růže. Mezi Láďovy dobroty, které si tentokrát spolu připravíme, bude patřit šťavnatý koláč z palačinkového těsta nebo si uvaříme plno dobrot ze zeleniny.

Nakonec vám Láďa předá skvělé tipy, kam na májové výlety za romantikou. Kroměřížské zahrady, pohádková Hluboká, zamilovaný letohrádek Hvězda nebo Svatojanský kaňon. To jsou všechno místa, kde si vás podmaní vůně jara, pestré květy i májová romantika.

Nové vydání časopisu Prima vychytávky vám kromě toho nejlepšího z pořadů Vychytávky Ládi Hrušky, Receptář prima nápadů a Libovky Pepy Libického nabídne i 16 stran navíc za pouhých 35 Kč. Časopis najdete na všech novinových stáncích nebo přímo ve své schránce jako předplatné na rok 2022 ZDE

Sdílejte článek
Štítky růže zahradní nábytek židle vychytávky slimák Láďa Hruška časopis prima Vychytávky

Přečtěte si také