Bydlení

19. září 2024 13:46

Tomáš Durčák

Hana Gregorová si pořídila nový dům. Z Ondry Koptíka udělala natěrače

Hana Gregorová (72) je navzdory svému věku stále velmi akční a má spoustu plánů. Nyní se například pochlubila, že svůj dosavadní domov v maďarské obci Rajka opustila, neboť si nedaleko postavila zcela novou vilku evokující léto a Řecko. Původní dům pak plánuje prodat.

Nový dům Hany Gregorové na první pohled působí, že stojí někde na dohled písečné pláže v Řecku. Obložení z bílého dřeva kontrastující s modrými rámy oken a dveří či stejně barevně laděnými slunečníky ihned probouzí myšlenky na letní dovolenou, pohodu a Řecko. Přesně to bylo cílem vdovy po Radku Brzobohatém, která je nyní šťastná po boku výrazně mladšího partnera Ondřeje Koptíka (41).

„Nový dům v Rajce jsem nechala postavit asi před rokem a konečně jsme se ho dočkali. Styl, v kterém jsem si ho postavila, je asi jasný a jsem velmi spokojená. Radek zbožňoval Rhodos a já to mám taky strašně ráda. Bílá a modrá, to evokuje léto. I v zimě a tady nikdy nejsou takové kruté zimy, že by bylo půl metru sněhu. Proto tu mám i palmy a doufám, že přežijí,“ uvedla Gregorová pro pořad Reflex na webu tvnoviny.sk.

Vzápětí Hana pochválila i svého partnera Ondřeje Koptíka, který se při stavbě domu také zapojil a výrazné barevné kombinace jsou právě jeho dílem: „Můj mladý natěrač, s kterým žiju, to tady všechno natřel, udělal a já jsem spokojená, což je důležité.“

V maďarské obci Rajka se jí líbí natolik, že si zde před pár lety pořídila pozemek. A právě na tom nyní vzniklo její nové bydlení, které je především větší a nabízí větší soukromí než řadový domek, v němž bydlela doposud. Dům s relativně skromnější zahradou pak obepíná vysoký, rovněž modrý plot, který si Hana nepochybně přála, aby na svém pozemku měla maximální soukromí.

Starožitnostmi vybavený obývák má Hana Gregorová v novém domě propojený s kuchyní a tvoří ústřední místnost celé stavby, přičemž ho doplňují tři menší pokoje, koupelna, dva záchody a také spižírna. „Nemám ráda strohost, a navíc mám po mamince sklony k tomu, že interiéry přeplácám věcmi. Snažila jsem se ale teď při stěhování hromady věcí zbavit. Mám tady stále nábytek z pražského bytu včetně kredence, který jsem kdysi Radkovi koupila do pracovny,“ popsala vdova po legendárním herci rozložení i vybavení svého nového bydlení.

Herečka původně po smrti svého manžela zdědila jejich vilu v pražských Říčanech. Nakonec se ji však rozhodla zbavit, jelikož byla na její potřeby nejen příliš velká, ale spolu s tím i nákladná na provoz. Z maďarské Rajky to má navíc mnohem blíže na rodné Slovensko, kde stále aktivně natáčí a pracuje. Vzpomínky na svého milovaného manžela si však s sebou vzala a nechybí ani v novém domě. „Můj milovaný muž se na fotkách málokdy usmíval, mám ale jednu z mála fotek, kde se krásně usmívá,“ okomentovala Hana velký zarámovaný portrét Radka Brzobohatého, jež zdobí její obývák.

V novém domě nechybí ani zimní zahrada. „Tuhle místnost mám hrozně ráda, protože moje neřest jsou cigarety a kouříme jen venku. Takže v létě venku a v zimě můžu tady. Mám tady i takový elektrický krb, který zahřeje a zároveň napodobuje oheň, takže když si ho večer zapnu, mám tady iluzi, že si kouřím u krbu,“ popsala Gregorová svou velmi oblíbenou místnost v novém bydlení, kde jí se všemi klasickými pracemi uvnitř i na zahradě samozřejmě pomáhá mladší partner Ondra.

Zdroj: TVnoviny.sk

Sdílejte článek
Štítky zahrada léto zima Řecko bydlení Maďarsko vila Hana Gregorová Radoslav Brzobohatý Ondřej Koptík Rajka produkty a služby ekonomika, obchod a finance společenská rubrika stavebnictví a nemovitosti

Přečtěte si také