Osmany Laffita s manželem si vyladili dokonalé bydlení. Z hvězdárny udělali kubánský ráj

Show Jana Krause - Osmany Lafita už má vše, co si přál

Uznávaný módní návrhář Osmany Rodriguez Laffita a jeho manžel Guy Pascal Gheysens našli vysněný domov v Nižboru na Berounsku, kde zrekonstruovali unikátní secesní hvězdárnu z roku 1908. Zamilovaný pár se inspiroval kubánským koloniálním stylem.

Výstřední a bohatý módní návrhář kouzelné krajině na Berounsku zcela propadl. Když pak našel unikátní stavbu, která sloužila jako hvězdárna, měl o vysněném domově jasno. Předchozí majitelka se o rozlehlý dům čítající tři bytové jednotky a velkou zahradu už nedokázala naplno starat. Dům chátral, ale Osmany Laffita se rozhodl, že ho zachrání.

Laffita není jen odborníkem na módu, ale jako skvělý amatérský kuchař se vyřádí také v kuchyni, kterou si sám navrhoval. Kuchyni pak vévodí monumentální dřez z jednoho kusu mramoru, který si návrhář dovezl z Francie. „Kuchyň musí být velká, protože se tu pracuje. Udělal jsem ji podobnou, jakou má moje maminka doma na Kubě,“ pochlubil se Laffita v minulosti v pořadu Prominenti. Unikátní je také pracovní deska, jejíž část jde vysunout a odpad při krájení je tak možné rovnou nahrnout do odpadkového koše.

Nedávno se Osmany na svém facebookovém profilu pochlubil, že umí udělat skvělou paellu. Fotky z grilovačky ukazují, že na zahradě panovala parádní atmosféra. Pozvání do Nižboru přijali například Eva Decastelo s partnerem Tomášem Třeštíkem. Podívejte se na snímky ve fotogalerii a můžete posoudit sami, zda se rekonstrukce, která začala v roce 1999, Osmanymu nevymkla z rukou.

Sdílejte článek
Štítky zahrada rekonstrukce dům manželé bydlení hvězdárna Eva Decastelo Tomáš Třeštík Osmany Laffita

Přečtěte si také