Bydlení slavných

9. června 2022 11:15

redakce Prima Living

Nejslavnější dům ve městě: V tomto bytě žila Amber Heard s Deppem v době hádek

Zatímco se někdejší partneři vzpamatovávají z ostře sledované soudní pře, na realitním trhu se objevilo jejich někdejší společné bydlení. V rozlehlém penthousu trávili Amber Heard a Johnny Depp v době, kdy byli manželé, většinu času.

Už zítra se má začít prodávat luxusní byt v horních patrech extravagantní budovy Eastern Columbia, odkud je krásný výhled na Los Angeles. Je to jeden z pěti bytů, které právě v této stavbě ještě před několika lety patřily herci Johnny Deppovi – prodal je dohromady za necelých třináct milionů dolarů v roce 2016 krátce po tom, co se rozešel s exmnaželkou Amber Heard.

V době, kdy žili společně, byly byty dokonce vzájemně propojené, nyní už zase svým obyvatelům po různých úpravách slouží každý zvlášť. To, že se jeden z těchto bytů objevil na trhu krátce po tom, co skončil soud mezi expartnery, je podle prodejce náhoda.

Soud minulý týden rozhodl o tom, že Amber Heard musí zaplatit Johnnymu Deppovi přes osm milionů dolarů za pomluvu. Tvrdila o něm mimo jiné, že se vůči ní opakovaně dopouštěl domácího násilí.

Nyní nabízený byt má 160 metrů čtverečních, jednu prostornou ložnici a dvě koupelny. Byt se poslední roky pronajímal za 5 500 dolarů měsíčně (zhruba 130 000 korun), nyní je na prodej za 1,76 milionů dolarů (40 milionů korun).

Klenot západu ve stylu art deco

Budova Eastern Columbia, známá jako Eastern Columbia Lofts, je třináctipodložní stavba v centru Los Angeles, kterou navrhl Claud Beelman ve stylu art deco a dodneška je jednou z nejslavnějších staveb v tomto stylu. Často se o ní mluví jako o klenotu západu a návštěvníci města ji ze zdejších staveb fotografují rozhodně nejčastěji.

Eastern Columbia byla postavená v roce 1930 za pouhých devět měsíců, název jí daly dva tehdy zde sídlící obchody - Eastern prodával nábytek a domácí potřeby, značka Columbia nabízela oděvy. Dům sloužil jako obchodní a kancelářské centrum až do roku 2004, kdy byla velká část přebudována na byty.

Díky obkladům ze světle tyrkysové terakoty s modrými a zlatými detaily je tenhle ikonický mrakodrap s hodinami skvěle viditelný z mnoha míst města.

Zdroj: https://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-10894923/Johnny-Depp-Amber-Heards-one-time-Los-Angeles-penthouse-hits-market-1-76-million.html


Přečtěte si také