Naše tipy

3. října 2023 09:30

redakce Prima Living

Prima vychytávky vám vykouzlí takový podzim, že si na léto už ani nevzpomenete!

Kalendář hlásí, že podzim je nezadržitelně tu, i když teploměr s ním zatím nesouhlasí. Právě nečekané výkyvy teplot nám ale mohou zadělat na první virózy a nachlazení. Láďa Hruška tu naštěstí pro nás má osvědčené tipy ze své domácí lékárny a poradí, jak si povolat přírodu na pomoc. Naučíme se využít nejen jádra vlašských ořechů, ale i jejich listy. Vyrobíme si rychlou medicínu z medu a česneku i vynikající zázvorové bonbony. Domov nám letos může zútulnit lanový věnec s podzimními dekoracemi nebo šmrncovní dýně v krajce.

Domácí kutilové

V úvodní kapitole Domácí kutil vám ukážeme jedinečné stroje, které vám ulehčí práci. Co byste řekli na výkonný zvedák na sklo, který si doslova „za hubičku“ vyrobil domácí kutil pan Jan Metlička a usnadňuje si s ním stavbu svého domu?

Jeden ze skalních kutilů, pan Eugen Schults, představí precizní ohýbačku na plech, která si poradí s parapety, závětrnými lištami i lopatkou na smetí. Hodit by se vám mohl i zlepšovák na prosévání zeminy z míchačky nebo vás zasvětíme do tradiční techniky oplétání demižonu – ovšem moderním materiálem.

Pepa Libický nám ukáže, jak být sám sobě profíkem při formátování plovoucí podlahy, nýtování, a dokonce jak si poradit s takovou záludností, jako je šroubování a vrtání za rohem. Díky Pepovi příště hravě zvládnete i elegantní ztracené spoje, a ani věšení zrcadla v koupelně už nebude noční můrou.

Prima tvoření

Prima tvoření tentokrát pomůže všem, kteří na cestách věčně bojují s příliš studenými nebo horkými nápoji. Ze staré karimatky si totiž vyrobíme praktický termo obal.

Pokud jsou vaší nejoblíbenější obuví tenisky, ale připadají vám málo elegantní nebo hravé, můžeme si je společně pomalovat a vytvořit unikátní kousek s vlastním rukopisem.

V praxi si vyzkoušíme macramé a ukážeme si poštovní schránku, která zamotá hlavu každému pošťákovi. Asi dlouho bude hloubat, jestli stojí před schránkou, truhlíkem nebo židlí.

Recepty Ládi Hrušky

Až na vás padne podzimní splín, Láďa ví, jak ho spolehlivě zahnat. Můžete spolu s ním vyzkoušet trio osvědčených receptů, po kterých budete opět hýřit dobrou náladou i úsměvy. Co vás zláká jako první? Bryja s plackami, hruškové a jablečné šneky nebo jablečné řezy? Ti, co neholdují sladkému, mohou zkusit rýžový vývárek nebo párty krekry.

Top nápady

To vše, a mnohem víc, na vás čeká v novém díle Vychytávek Ládi Hrušky, kde najdete top nápady, které se vám budou určitě hodit. Nové vydání časopisu Prima vychytávky vám kromě toho nejlepšího z pořadů Vychytávky Ládi Hrušky, Receptář prima nápadů a Libovky Pepy Libického nabídne nové dvojčíslo za pouhých 39 Kč. Časopis najdete na všech novinových stáncích nebo přímo ve své schránce jako předplatné na rok 2023 ZDE.

Sdílejte článek

Přečtěte si také