Udělejte si tvarohové knedlíky s hruškami sypané drobenkou. Na podzim je to bomba

Hruškový rozvar knedlíky 1 Zdroj: Akademie kvality
Hrušky jsou u nás pořád lehce opomíjené podzimní ovoce, přestože stejně jako oblíbenějšíjablka nebo švestky báječně chutnají, jsou sladké jako med a obsahují spoustu vitaminů a minerálů. Hrušky díky vysokému podílu vody čistí střeva a pomáhají při trávicích obtížích. Mají ale samozřejmě daleko víc skvělých schopností, pomáhají například při vysokém krevním tlaku, revmatismu, posilují imunitu, snižují horečku, zlepšují náladu, a dokonce prý omlazují.
Jak hrušky pěstovat a jak pomáhají zdraví si můžete přečístzde.

Hruškový rozvar knedlíky 3 Zdroj: Pixabay
Tvarohové knedlíky s hruškovým rozvarem sypanédrobenkou recept
Ingredience na tvarohové knedlíčky
Ingredience na hruškový rozvar
Ingredience na křupavou drobenku
- 140 g polohrubé mouky
- 100 g másla
- 100 g cukru
- 20 g mleté skořice

Hruškový rozvar knedlíky 2 Zdroj: Akademie kvality
Postup přípravy
- V míse utřeme 100 g změklého másla s vejci. Přidáme tvaroh, prosátou mouku se špetkou soli a moučkový cukr. Uhněteme těsto. Z těsta vytvarujeme kulaté knedlíčky, které uvaříme ve vroucí osolené vodě. Hotové budou, až vyplavou na povrch.
- Knedlíky necháme na sítu okapat. Zbylé máslo rozehřejeme a knedlíčky na něm před podáváním opečeme.
- Smícháme polohrubou mouku, máslo, cukr a mletou skořici. Rukama vypracujeme drobenku. Pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem v troubě předehřáté na 160 °C asi 25 minut.
- Hrušky oloupeme (ale nemusíme), odstraníme jádřince a nakrájíme na kousky a promícháme s kořením. Směs pomalu zahříváme až kvaru, občas promícháme, aby se ovoce nepřichytlo. Vaříme tak dlouho, dokud nemá požadovanou konzistenci. Pokud se nám zdá hruškový rozvar málo sladký, přidáme cukr. Skořici a hřebíček pak vyjmeme.
- Na másle opečené tvarohové knedlíky dáme na talíř, polijeme hruškovým rozvarem a posypemekřupavou pečenou drobenkou. Ozdobíme ještě kousky čerstvých hrušek.
Zdroj: Akademie kvality