Naše tipy

25. října 2023 11:30

redakce Prima Living

Nachystejte si s Láďou Vánoce, které potěší vaše oko i peněženku

Předvánoční čas nemusíte nutně trávit v obchodních centrech a sprintem mezi regály. Užijte si ho raději v teple domova při výrobě krásných i praktických dárků, které udělají radost vám i obdarovaným. S novým vydáním Vychytávek Ládi Hrušky načerpáte spoustu inspirace na zlepšováky i originální dekorace.

Domácím kutilům se bude ke každé práci hodit multifunkční pracovní stůl, jako si vyrobil Václav Michna. S pořádnou dílnou či garáží se můžete pustit i do výroby šikovných pomocníků, jako je traktor-bagr nebo špalíkovačka z popelnice od Jaromíra Vodehnala. Miroslav Rejl vám ukáže, jak si na práci do hor postavit bytelný traktor místo náklaďáku, a Jiří Košecký vám poradí, jak si postavit domácí pásovou pilu ze šrotu. A pokud vám stačí něco menšího, máme pro vás připravené i návody, jak si domov vylepšit praktickým stolečkem na notebook, který snadno proměníte v poličku, nápaditou kufříkovou komodou nebo stojanem na deštníky z pneumatiky.

Sám sobě profíkem

Pepa Libický vás v rubrice Sám sobě profíkem naučí, jak si poradit s vykružováním otvoru na zásuvku do OSB a co je potřeba k perfektnímu nanášení silikonu. Dostanete také tipy, jak správně zateplit dům, aby v zimě hřál a v létě chladil.

Prima tvoření

A protože v zimě budeme ve svých domovech trávit mnohem více času než v létě, je právě teď ta správná chvíle své domácnosti zvelebit, abychom se v nich cítili co nejlépe. Podzimní atmosféru zaručeně vykouzlíte pomocí dekorace z březového proutí ve tvaru srdce. Tu ozdobíte drobnostmi, které najdete při procházce v lese. Doplnit ji můžete o jednoduchou lucernu ze staré zavařovačky. S dětmi se zkuste pustit do zdobení svíček voskovkami nebo do přípravy moderního adventního svícnu. Svůj vánoční stromeček můžete letos vylepšit ozdobami andělíčků ze starých kravat a hvězdičkami z korálků.

Tipy na dárky

Pokud chcete potěšit své blízké dárkem, který pro ně vlastnoručně vyrobíte, inspirujte se nápady na romantický lapač snů nebo sošku ochranitelského anděla. Dětem učaruje něžná pohyblivá postavička anděla z papíru, lepidla, dřevěných špachtlí a trochy „hvězdného prachu“. Jistě ocení i sušenkami plněný kapsičkový kalendář, který jim pomůže vydržet to nekonečné odpočítávání do Štědrého dne. Slavnostní večeři pak můžete místo klasických řízků ozvláštnit výtečnými kapřími hranolky.

Zima v zahradě

Zahrádkáři by v novém vydání neměli minout tipy na sázení ovocných stromů a předzimní ošetření skleníku. Poradíme i jak na úklid a chytré nakládání se spadaným listím nebo jak si zařídit kořenovou čističku odpadních vod. Nezapomeneme ani na rady, jak správně zazimovat chaty a chalupy, abyste se do nich mohli v nové sezoně opět s radostí vrátit.

Domácí mazlíčci

Majitelům domácích mazlíčků přijdou vhod doporučení, jak čtyřnohé parťáky uchránit od vnějších parazitů nebo jak zazimovat suchozemské želvy.

To vše, a mnohem víc, na vás čeká v novém díle Vychytávek Ládi Hrušky, kde najdete top nápady, které se vám budou určitě hodit. Nové vydání časopisu Prima vychytávky vám kromě toho nejlepšího z pořadů Vychytávky Ládi Hrušky, Receptář prima nápadů a Libovky Pepy Libického nabídne nové číslo za pouhých 39 Kč. Časopis najdete na všech novinových stáncích nebo přímo ve své schránce jako předplatné na rok 2023 ZDE.


Přečtěte si také