Bydlení

8. prosince 2023 06:00

Lenka Valjentová

Tady bydlel herec Robin Williams. Úžasná vila v San Franciscu je k mání za 555 milionů.

Luxusní vila v San Franciscu, kde žil legendární komik a herec Robin Williams (†63), je na prodej. Dům postavený v toskánském stylu s úchvatným výhledem na Golden Gate Bridge je k mání za 25 milionů dolarů, tedy kolem 555 milionů korun. Jak vypadá?

Oblíbený herec Robin Williams, který se do paměti diváků zapsal rolemi v mnoha slavných filmech jako například Jumanji, Táta v sukni nebo Dobrý Will Hunting, zemřel v pouhých třiašedesáti letech. Spáchal sebevraždu 11. 8. 2014, před smrtí bojoval s depresemi. Dům v San Franciscu prodává Marsha Garces Williams, jeho bývalá druhá manželka. „Je to krásný, šťastný dům,“ uvedla Marsha v deníku Wall Street Journal. „Prožili jsme tam mnoho, mnoho fantastických let zábavy, hraní a radosti.“

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Jan Rosák prodává svůj nádherný dům. Za nemovitost s bazénem chce téměř 22 milionů

Dům se nachází na obezděném a uzavřeném pozemku o velikosti zhruba 185 tisíc metrů čtverečních. Jedná se o jeden z největších pozemků v luxusní sanfranciské čtvrti Sea Cliff.

Vilu v italském stylu si nechala v roce 1926 postavit rodina Olsenových, která vlastnila významnou obchodní firmu. Robin a Marsha Williamsovi si dům koupili v roce 1991. Chtěli sídlo zmodernizovat, rozšířit a zrenovovat, ale zároveň zachovat jeho původní krásu a ducha stavby.

Ráj pro děti

Dali si hodně záležet na tom, aby zachovali vzácné a cenné stavební materiály, použité při původní stavbě domu, které už se v moderních stavbách nepoužívají. A to se jim povedlo, v domě zůstalo mnoho původních architektonických prvků. Při rekonstrukci mysleli taky na své tehdy ještě malé děti. V domě tak vznikly tajné chodby, jež spojovaly pokoje dětí, a další místnosti sloužící jako herny.

Kouzlo domu je v detailech

V současnosti disponuje sídlo ve třech podlažích užitnou plochou 1 018 metrů čtverečních, má 20 pokojů, z toho sedm ložnic a osm koupelen včetně jedné v japonském stylu. Kouzlo domu se skrývá v jeho detailech, jakými jsou vyřezávané lišty, široké prkenné podlahy z tvrdého dřeva, vzorované terakotové dlaždice a odhalené stropní trámy.

Obrovská kuchyně s jídelnou je vybavena špičkovými spotřebiči, skříňkami na míru s ručně vyráběnou dřevěnou intarzií a komorou. V domě je také kino s vysouvacím projektorem, bar z doby prohibice, který je ukrytý za dřevěným obložením stěn, apartmán pro hosty se samostatným vchodem, finská sauna, vinný sklep i posilovna.

Výhled na most Golden Gate

Dům připomínající slunnou Itálii má fasádu z mramoru a kamene a těžké dřevěné vstupní dveře. Hlavní vchod je ukotven velkolepým schodištěm pokrytým dobovými terakotovými dlaždicemi a kovaným zábradlím. Vilu obklopuje krásná zahrada, kde nechybí jídelní terasa s grilem, ohništěm a několika dalšími posezeními. Dechberoucí je panoramatický výhled na Sanfranciský záliv a slavný Golden Gate Bridge.

Zdroje: https://www.wsj.com/real-estate, mercurynews.com, Profimedia.cz

Sdílejte článek

Přečtěte si také