Bydlení

17. října 2023 12:03

Lenka Valjentová

Dům, kde bydlel Patrick Swayze, je na prodej. Kupec získá také Johnnyho a Baby

Nádherný ranč nedaleko Los Angeles o rozloze 1,8 hektaru kdysi patřil americkému herci Patricku Swayzemu (†57). Nyní je tenhle venkovský ráj na prodej za 4,5 milionu dolarů, což je zhruba 105 milionů korun. Zajímavostí je, že tu kromě koní a koz chovají i dvě kachny, které se jmenují Baby a Johnny podle hlavních postav filmu Hříšný tanec, ve kterém Swayze zazářil.

Idylický venkovský ranč se nachází na okraji Los Angeles ve zvlněných kopcích San Fernando Valley v jižní Kalifornii. Rozlehlé rustikální sídlo o rozloze 1,8 hektaru kdysi patřilo oblíbenému americkému herci Patricku Swayzemu. Hvězda filmů Duch nebo Hříšný tanec koupila nádhernou kalifornskou nemovitost v roce 1984 a pojmenovala ji Rancho Bizarro. A tak se jí říká dodnes. Patrick Swayze zde žil se svou ženou Lisou Niemi až do roku 2009, kdy zemřel na rakovinu slinivky.

PŘEČTĚTE SI TAKY: Supermodelka Gisele Bündchen udělala dětem radost. Koupila jezdecký ranč na Floridě

Ranč je k mání za 105 milionů korun

Ranč, jak udává web Mansion Global, před osmi lety od vdovy koupila za 2,9 milionu dolarů (okolo 70 milionů korun) filantropka a dědička ropného impéria Aileen Getty, která jej nechala zrekonstruovat. Dnes je podle webu Daily Mail ranč Rancho Bizarro na prodej za 4,5 milionu dolarů (což je zhruba 105 milionů korun).

Elegantní dům v boho stylu

Obytný dům, který pochází ze 40. let 20. století, je přízemní, má užitnou plochu 327 m² a jsou v něm tři ložnice a čtyři koupelny. Obývací pokoj, jídelna a ložnice jsou zařízeny v boho stylu. Dům se také může pochlubit stěnami z francouzských dveří a proskleným atriem s výhledem do přírody na okolní kopce, rozlehlé louky a vzrostlé stromy.

  • Dominantami elegantního domu je dřevem obložený obývací pokoj s krbem a odhaleným stropem a kuchyň, která se otevírá do jídelny se skleněnou střechou.
  • Hlavní ložnice, která se rozprostírá na kamenné terase, je něco pro fanoušky stříbrného plátna, protože postel je vybavena projektorem, který sjíždí ze stropu, abyste mohli pohodlně sledovat nejnovější filmy a televizní pořady. Prostorná hlavní koupelna má masážní vanu a velkou šatnu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Hříšný tanec: Fenomenální slaďák, v němž Baby nebude sedět v koutě a tajemství jeho zákulisí

Ráj pro milovníky koní

Ranč, považovaný za nesmazatelnou součást hollywoodské historie, nabízí idylický venkovský život kousek od rušného Los Angeles. Rozlehlý pozemek je snem každého milovníka koní i dalších zvířat Na takřka dvouhektarovém pozemku nechybí luxusně vybavená stodola s 11 koňskými stájemi, sedlovnou, prádelnou a dvěma hřebelcovacími boxy, jezdeckým kruhem, doplněným vyhlídkovou místností v klubovně. Swayze tu choval ušlechtilé arabské plnokrevníky.

Kachny Baby a Johnny

A jsou tu i výběhy pro domácí zvířata. Jedním z nich je kozí chlívek se dvěma kozami jménem Cocoa a Caramel (tedy Kakao a Karamel) a další patří dvěma kachnám – jedna se jmenuje Baby a druhá Johnny podle hlavních postav filmu Hříšný tanec z roku 1987.

Zdroje: soundhealthandlastingwealth.comdailymail.co.uk

Sdílejte článek

Přečtěte si také