Trendy

6. listopadu 2021 14:00

Matouš Hartman

Usazeniny na dnech skleněných nádob odstraní jednoduchý trik s rýží a octem

Stane se to hned. Zapomenete víno v karafě, ale ona stačí i limonáda v úzké sklenici a pak přemýšlíte, jak usazené zbytky tekutiny dostat ven. Saponát většinou nepomůže. Je potřeba si vzít na pomoc generacemi prověřený prostředek: ocet!

Krotitelky špíny Aggie a Kim z pořadu Máte doma uklizeno? vyrazily do jedné obzvlášť špinavé domácnosti se sedmi dětmi! Všude byl nepořádek, koupelna hnila a kuchyň okupovaly tisíce molů a octomilek. Dokonce i otrlá Kim začala přemýšlet, že by nejradši s úklidem sekla.

Hlavním pomocníkem se tu stal ocet, díky němu se podařilo odstranit usazeniny z kohoutků a zahrál si i hlavní roli v dramatu, jehož hlavní obětí byly usazeniny ve staré karafě.

Jak odstranit usazeniny ze skleněných nádob?

Budeme potřebovat:

  • ocet
  • rýži

Postup:

Nasypeme hrst neuvařené rýže do skleněné lahve a následně vlijeme skleničku octa. Ocet začne rozpouštět usazeniny a rýže zafunguje jako kartáč. Lahve zavřeme víčkem a pořádně s ní třepeme, jako bychom připravovali koktejl v šejkru. Po chvíli uvidíme, že usazeniny mizí. Pokud tam byly opravdu dlouho, je potřeba nechat ocet působit delší dobu a bude také nutné s lahví déle třepat. Nakonec ale usazeniny zmizí.

Kim a Aggie mají skvělé nápady a snaží se používat ekologické a laciné postupy. Ocet je jedním z jejich největších pomocníků. Jejich tipy a triky můžete sledovat na Prima SHOW každý den.

Sdílejte článek

Přečtěte si také