Jak se staví sen

14. března 2023 10:45

Komerční sdělení

Vyzrajte na slabou imunitu pravidelným saunováním. Blahodárné teplo můžete mít i doma

V zimě je organismus náchylnější k nachlazením a virózám, které umí znepříjemnit život. Tělu však v boji proti virózám můžete pomoci posilněním svého imunitního systému. Výbornou a stále populárnější cestou, jak toho docílit, je saunování, které si můžete dopřávat i v pohodlí svého domova.

Saunování se těší stále větší oblíbenosti. Proces, při kterém zahřejete tělo v místnosti, kde může být 40, ale i 90 stupňů, je dokonalou formou relaxu a zároveň ideálním způsobem, jak posílit imunitní systém. Vybírat můžete ze sauny finské s vysokou teplotou a nízkou vlhkostí, parní saunou s pravidelnou dávkou napařování, solné sauny s nižší teplotou či například infrasauny, která se vyznačuje rychlým nástupem vyhřátí a je ideální do těch domů, kde není prostor na saunové zařízení větších rozměrů.

První krok při výběru domácí sauny

Pokud se rozhodnete si saunu pořídit domů, ať už infrasaunu nebo třeba finskou, je třeba si vše předem promyslet. Úplně nejlepší je zeptat se známých, o kterých víte, že tímto zařízením disponují, ať vám doporučí to, s čím jsou sami spokojeni. Také na internetu naleznete hned několik diskusních fór, kde se majitelé saun dělí o své poznatky.

Dalším důležitým krokem bude prověřit si nabídku na trhu. Chcete, aby firma, která vám saunu nainstaluje, byla spolehlivá a s dobrými recenzemi. Kvalitní firma vám také zajistí servis, pomoc při instalaci a zodpoví i vaše různorodé dotazy.

Nezapomeňte zohlednit vaše finanční a prostorové možnosti

Do nákladů určitě nezapomeňte zahrnout spotřebu energie, která by měla být pro váš rozpočet únosná. Také se zaměřte na celkový vzhled, dnes už se vyrábí různá barevná provedení dřevěného obložení, sauny čtvercové, obdélníkové, nebo třeba kruhové. Vyberte si to, co vašemu oku nejvíce lahodí a co se vám bude hodit ke zbylému vybavení domu. Co se týče materiálu, zvolte nejlépe kanadský jedlovec, cedr, smrk nebo skandinávskou borovici. Zvažte také, zda chcete investovat do doplňků jako je ovládací panel uvnitř sauny, věšák na ručník nebo opěrky na hlavu.

Nastudujte si zásady zdravého saunování

Ať už se rozhodnete pro jakýkoliv druh a provedení sauny, mějte vždy na paměti zásady zdravého saunování. Pro dospělého člověka je zdravé maximum 15 minut během jednoho sezení, zůstaňte ale tak dlouho, jak je vám příjemné. Cyklus, kdy se budete přiměřenou dobu vyhřívat a poté se zchladíte, opakujte třikrát až čtyřikrát, v ideálním případě jednou až dvakrát týdně. Naprostou nutností je doplňovat tekutiny, takže myslete na to, ať máte vždy po ruce lahev s vodou.

Nejste si jistí, jestli si saunu můžete dovolit?

Raiffeisen stavební spořitelna se zabývá poskytováním výhodného stavebního spoření, úvěrů na bydlení a finančního poradenství svým klientům. Pravidelně do svojí nabídky také přidává nové finanční produkty a stejně tak pečlivě dbá na rozvoj znalostí svých finančních poradců. Nebojte se tedy obrátit na jednoho z nich a své finanční možnosti prokonzultovat. Využijte třeba půjčku na rekonstrukci a půjčte si 250 000 Kč se splátkou 1 700 Kč měsíčně. Vybudování sauny přímo u vás doma tak bude velice snadným krokem, díky kterému si uzdravíte jak tělo, tak duši.

Sdílejte článek

Přečtěte si také