25. července 2016 06:00
Jana BrassCo s úrodou ze zahrádky? 20 vychytávek, které vám pomohou
Léto je v plném proudu a s ním i šťavnatá úroda. Zpracujte vše do posledního kousku.
Nenechte si léto proklouznout mezi prsty, uchovejte si maximum jeho chutí, vůní a cenných látek i pro zbytek roku! Nejlepší je samozřejmě konzumovat ovoce a zeleninu v čerstvém stavu – něco sníst jen tak, něco přidat do koláče nebo salátu, část nechat projít odšťavňovačem či rozmixovat. Pokud se ale pustíte do zavařování, zamrazování či sušení, můžete v zimě rodinu potěšit lívanci s domácí marmeládou nebo tvarohovým koláčem s malinami a ostružinami z mrazáku.
Zpracováváme úrodu - Obrázek 10 Zdroj: Datart
Pojďme ve stopách našich babiček a maminek a využijme maximum z toho, co nám léto nabízí. Budeme to mít daleko snazší, protože v současné době je na trhu spousta šikovných pomocníků ke zpracování a také vychytávek, díky nimž uchováme úrodu v krásných a stylových obalech.
(bras)
Mohlo by vás zajímat: