reklama

Jedle, smrček, borovice: Jak se liší typy vánočních stromků, prozradí Receptář

zidkovm
13. prosince 2014
Není nad živý stromeček - vůně provoní pokoj, světýlka se odrážejí od jehličí...
reklama

Zda sáhnete po smrčku, borovici či jedličce je vlastně tak trochu jedno, rozhoduje do značné míry cena a rozměry pokoje. Nicméně každý stromek se přece jen chová jinak:

Nejvíce ceněné jsou jedle, protože mají krásně syté jehličí a dlouho vydrží i v teplé místnosti a krásně voní. Pokud máte hodně teplý byt, jsou vhodné i borovice, protože dobře snášejí horko, také krásně voní. Nevýhodou jsou velké mezery mezi jednotlivými patry stromku. Nejstarším vánočním stromkem je smrk, který má ten správný tvar, krásně vypadá, ale bohužel i rychle opadá. Zvolit si můžete i smrk stříbrný, ten se ale hodí zejména do velké místmnosti, protože má velmi pichlavé jehlice, tak aby kolem něho bylo hodně místa.

Jak poznám že je stomeček čerstvý, co ohlídat při výběru? Jak se o něj v místnosti starat. A jak postupně aklimatizovat stromek v květináči? To se dozvíte v neděli ve 12.25 na Primě v pořadu Receptář prima nápadů.

(mar)

Mohlo by vás zajímat:

Sílejte článek
Zobrazit komentáře ke článku
reklama