Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Jedle, smrček, borovice: Jak se liší typy vánočních stromků, prozradí Receptář

Není nad živý stromeček - vůně provoní pokoj, světýlka se odrážejí od jehličí...
Vydáno: 13.12.2014
Bude to ten pravý?
Bude to ten pravý? Autor: Thinkstock
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Zda sáhnete po smrčku, borovici či jedličce je vlastně tak trochu jedno, rozhoduje do značné míry cena a rozměry pokoje. Nicméně každý stromek se přece jen chová jinak:

Nejvíce ceněné jsou jedle, protože mají krásně syté jehličí a dlouho vydrží i v teplé místnosti a krásně voní. Pokud máte hodně teplý byt, jsou vhodné i borovice, protože dobře snášejí horko, také krásně voní.  Nevýhodou jsou velké mezery mezi jednotlivými patry stromku. Nejstarším vánočním stromkem je smrk, který má ten správný tvar, krásně vypadá, ale bohužel i rychle opadá. Zvolit si můžete i smrk stříbrný, ten se ale hodí zejména do velké místmnosti, protože má velmi pichlavé jehlice, tak aby kolem něho bylo hodně místa.

Jak poznám že je stomeček čerstvý, co ohlídat při výběru? Jak se o něj v místnosti starat. A jak postupně aklimatizovat stromek v květináči? To se dozvíte v neděli ve 12.25 na Primě v pořadu Receptář prima nápadů.

(mar)

Mohlo by vás zajímat:

Vánoční hvězda

Jak správně koupit vánoční hvězdu. A jak se o ni dobře starat

Brambořík

BRAMBOŘÍK: Nová vánoční květina? Podle tohoto návodu vydrží až do jara

Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek

Nejen vánoční dekorace lze vyrábět ze šišek

Článek je zařazen v:
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama