12. července 2016 05:10
Markéta ZídkováMáte nadúrodu zeleniny? Udělejte si křupavé bramboráčky
Rychlé a křupavé zeleninové bramboráky z cukety a mrkve.
Neustále hledáte recept na rychlé a zároveň lehké jídlo vhodné pro vegetariány i milovníky zdravé stravy? Máme pro vás super recept. Za 25 minut vytvoříte chutné a rychlé bramboráky, ve kterých je samá zelenina. Recept je velmi jednoduchý, bramboráky můžete dochutit trochou zakysané smetany nebo jogurtu.
Doba přípravy: 20 minutMnožství: Cca 12 bramboráčkůDoba smažení: 5 minut
Potřebné ingredience:
2 hrníčky strouhané cukety2 hrníčky strouhané mrkve2 stroužky nadrceného česneku2/3 hrníčku hladké mouky – pro zdravější variantu nahraďte klasickou mouku špaldovou či pohankovou2 velká vejce1/3 hrníčku nakrájené jarní cibulky (včetně zelené části)rostlinný olejzakysaná smetana nebo jogurt pro dochucení
Postup přípravy:
1) Nastrouhanou cuketu dejte do cedníku a osolte. Nechte cuketu na 10 minut odstát a pak z ní ručně vymačkejte co nejvíce šťávy je možné. Přendejte cuketu do velké mísy a přidejte mrkev, česnek, mouku, vejce, jarní cibulku, trochu soli a trochu pepře (dle chuti). Směs pořádně promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.
2) Na talíř rozložte papírový ubrousek. Rozehřejte pánvičku na středním plamenu a dejte trochu rostlinného oleje. Jakmile je rozpálený, vložte na pánvičku zhruba 3 lžíce zeleninové směsi a uplácejte ji tak, aby vznikly bramboráčky. Další bramboráčky pokládejte na pánev tak, aby se vzájemně nespojovaly.
3) Smažte zhruba 2 až 3 minuty, otočte na druhou stranu a pokračujte ve smažení další minutu nebo dvě. Bramboráčky musí být dozlatova usmažené a křupavé na pohled. Poté je přendejte na talíř s ubrouskem a lehce osolte.
4) Bramboráčky můžete podávat společně se zakysanou smetanou nebo jogurtem.
Zdroj: justataste.com
(AN)
Mohlo by vás zajímat: