Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama
Zahrada

Máte nadúrodu zeleniny? Udělejte si křupavé bramboráčky

Rychlé a křupavé zeleninové bramboráky z cukety a mrkve.
Vydáno: 12.07.2016
Za 25 minut můžete servírovat

Neustále hledáte recept na rychlé a zároveň lehké jídlo vhodné pro vegetariány i milovníky zdravé stravy? Máme pro vás super recept. Za 25 minut vytvoříte chutné a rychlé bramboráky, ve kterých je samá zelenina. Recept je velmi jednoduchý, bramboráky můžete dochutit trochou zakysané smetany nebo jogurtu.

Doba přípravy: 20 minut
Množství: Cca 12 bramboráčků
Doba smažení: 5 minut

Potřebné ingredience:

2 hrníčky strouhané cukety
2 hrníčky strouhané mrkve
2 stroužky nadrceného česneku
2/3 hrníčku hladké mouky – pro zdravější variantu nahraďte klasickou mouku špaldovou či pohankovou
2 velká vejce
1/3 hrníčku nakrájené jarní cibulky (včetně zelené části)
rostlinný olej
zakysaná smetana nebo jogurt pro dochucení

Zeleninu nastrouhejte
Zeleninu nastrouhejte
justataste.com

Postup přípravy:

1) Nastrouhanou cuketu dejte do cedníku a osolte. Nechte cuketu na 10 minut odstát a pak z ní ručně vymačkejte co nejvíce šťávy je možné. Přendejte cuketu do velké mísy a přidejte mrkev, česnek, mouku, vejce, jarní cibulku, trochu soli a trochu pepře (dle chuti). Směs pořádně promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.

Nechte cuketu na 10 minut odstát a pak z ní ručně vymačkejte co nejvíce šťávy je možné
Nechte cuketu na 10 minut odstát a pak z ní ručně vymačkejte co nejvíce šťávy je možné
justataste.com

2) Na talíř rozložte papírový ubrousek. Rozehřejte pánvičku na středním plamenu a dejte trochu rostlinného oleje. Jakmile je rozpálený, vložte na pánvičku zhruba 3 lžíce zeleninové směsi a uplácejte ji tak, aby vznikly bramboráčky. Další bramboráčky pokládejte na pánev tak, aby se vzájemně nespojovaly.

3) Smažte zhruba 2 až 3 minuty, otočte na druhou stranu a pokračujte ve smažení další minutu nebo dvě. Bramboráčky musí být dozlatova usmažené a křupavé na pohled. Poté je přendejte na talíř s ubrouskem a lehce osolte.

Bramboráky smažíte na troše oleje
Bramboráky smažíte na troše oleje
justataste.com

4) Bramboráčky můžete podávat společně se zakysanou smetanou nebo jogurtem.

Brambory můžete nahradit cuketou a mrkví
Brambory můžete nahradit cuketou a mrkví
justataste.com

Zdroj: justataste.com

(AN)

Mohlo by vás zajímat:

Zdravá varianta mlsání

Cuketové hranolky z trouby jsou skvělá alternativa ke smaženým bramborovým

Cuketa byla vyšlechtěná v Itálii

Jak mít co největší úrodu cuket?

Hřešte bez obav z tlousnutí

Je báječný! Nepečený jahodový dort, na který všechny dostanete

Reklama
Článek je zařazen v: zeleninové bramboráky
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama