Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama
Zahrada

Znáte jedlou chryzantému?

Tip na rostliny, které jsou nejen krásné, ale i chutné.
Vydáno: 04.07.2014
Jedlá chryzantéma

Pokud jste o ní ještě neslyšeli, pak je nejvyšší čas se s ní seznámit: s jedlou chryzantémou, kterou dostanete koupit pod názvem maiko nebo také zlateň věncovitá, bylice zlateň, žlutooko, kopretina věncová, zlatý květ, pinardie, dále shungiku, tónghao, antimonio, kikuna, mirabeles, moya, latinyk. Jmenuje se  Chrysanthemum coronarium.

Teď je ideální čas ji vysít, sklízet pak můžete celý podzim až do zimy. Jedí se její nadzemní část, tedy listy, pokud jí dáte prostor, dočkáte se i květu, který můžete také slupnout jako salát.

Další podobné užitečné rady najdete v pořadu Receptář prima nápadů vždy v neděli v 11:50 na Primě nebo v archivu na Prima play.

Podívejte se na video, kde vám ji představíme a ukážeme vám i to, jak ji vysít. Vezmeme vás totiž na návštěvu k herci Petru Vackovi, který si přál poradit, jaké jedlé rostliny by mohl pěstovat na své zahrádce. Seznámíte se tak i se šruchou zelnou a šťovíkem, kterému se bude dařit i ve stínu.

Jedlá chryzantéma
Jedlá chryzantéma

Mohlo by vás zajímat:

Oleandr miluje slunce

Nekvete vám oleandr? Pak asi máte špatný druh

Chutná a vonná jablka

Těšíte se na bohatou úrodu jablek? Pak vemte nůžky do ruky

Reklama
Článek je zařazen v:
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama