reklama

10 druhů zeleniny, které můžete jíst a pěstovat pořád dokola

Zeleninové perpetum mobile. Bez některých druhů zeleniny se našinec v kuchyni neobejde, jiné jsou drahé a další se prodávají jen vzácně. Naštěstí je ale lze pěstovat doma a to rovnou z odřezků snědené zeleniny. Ty byste vyhodili, když je ale dáte do vody či zasadíte, získáte mladé lístky, výhonky, někdy i celou zeleninu. Tu pak můžete využít v salátech a dalších pokrmech. Podívejte se, jak který druh zeleniny znovu pěstovat.

(dah)

 

 

Zeleninové perpetum mobile. Bez některých druhů zeleniny se našinec v kuchyni neobejde, jiné jsou drahé a další se prodávají jen vzácně. Naštěstí je ale lze pěstovat doma a to rovnou z odřezků snědené zeleniny. Ty byste vyhodili, když je ale dáte do vody či zasadíte, získáte mladé lístky, výhonky, někdy i celou zeleninu. Tu pak můžete využít v salátech a dalších pokrmech. Podívejte se, jak který druh zeleniny znovu pěstovat.

(dah)

Část 1 z 10
Česnek. Zelené špičky rašící z česneku by do jídla byly nepoužitelné, jsou moc hořké. Pokud už stroužky nejde použít, dejte je do sklenice s trochou vody a nechte nať povyrůst – pak už bude poživatelná Foto:
Zdroj: Hunter Valley garlic
Česnek

Zelené špičky rašící z česneku by do jídla byly nepoužitelné, jsou moc hořké. Pokud už stroužky nejde použít, dejte je do sklenice s trochou vody a nechte nať povyrůst – pak už bude poživatelná.

reklama