Bydlení moderátora Mikoláše Tučka: Zrekonstruovaný dům mu táta architekt zkritizoval

Mikoláš Tuček - Living 1

Aby mohl svůj dům označit přídavným jménem vysněný, musel ho Mikoláš Tuček (46) společně s manželkou Michaelou nejprve zrekonstruovat. Pro společné tři dcery a dva rodinné psy tak vytvořili ideální podmínky k bydlení. Navíc v místě, kde, jak sám Mikoláš říká, má „svatý klídek“.

„Pokojů máme hodně a tuším, že máme sto osmdesát metrů čtverečních,“ představil webu Prima Living Mikoláš Tuček rodinný dům, který stojí nedaleko Prahy v Roztokách a můžete si ho podrobně prohlédnout ve videu v úvodu článku. V přízemí domu je ložnice, pracovna, koupelna, samostatné wc a obývací pokoj s kuchyňským koutem. V prvním patře jsou pak tři dětské pokoje po moderátorovy dcery a horní koupelna.

Statečnost rodině nevydržela, museli rekonstruovat

Když ovšem Mikoláš s manželkou Míšou dům koupili, zdaleka nevypadal tak, jak vypadá dnes. „Baráček jsme původně radostně koupili a řekli si, že jsme přece stateční a vydržíme v něm bydlet. Po pár letech jsme zjistili, že v něm nevydržíme bydlet, takže jsme ho museli zrekonstruovat tak, že z něj zbylo pár zdí. Nakonec z něj ale mám strašnou radost,“ pochlubil se moderátor.

A nejen dům samotný je pro Mikoláše důvodem k radosti. „To místo je úžasné. Jsme nad roklí, takže tu nikdo nic nepřistaví. Dole pět minut je vlak, takže jsem za půl hodiny v centru Prahy, což je úplně úžasné. A je tady klídek svatý,“ libuje si Mikoláš.

Podívejte se i na další část rozhovoru u Mikoláše Tučka:

Interiér v režii ženy

Když přišla řeč na zařizování interiéru, vyhlášený herní novinář neměl problém přiznat, že hlavní slovo měla jeho žena. „Jediné, do čeho tu mám právo mluvit, je, že tady občas budou nějaké obrazy. Mám tady maminčiny, dědovy a Brázdu, kterého jsem jednu dobu dražil. To je můj příspěvek. Jinak je to samozřejmě Míšina záležitost a já to moc nevnímám. Ale je to tady příjemné,“ vysekl před kamerou webu Prima Living pochvalu své milované manželce Mikoláš, který společně s ní obývá vesměs přízemí domu.

Když není ve své pracovně, tráví moderátor s profesní i osobní zálibou v počítačových a stolních hrách čas ve svém herním koutku. Ten si zbudoval v obývacím pokoji pod schody. Horní patro, do kterého vede schodiště z centra obývacího pokoje, pak pán a paní domu budovali s vědomím, že ho přenechají svým třem dcerám. A tak se taky stalo.

Názor táty architekta

Přestože jsou všichni členové rodiny se současným uspořádání domu spokojení, byly doby, kdy Mikolášův táta, který je shodou okolností architekt, měl velké výhrady k umístění schodů právě do centra rodinného života v obývacím pokoji. „Táta říkal, ať holkám uděláme schody bokem. Hrozně protestoval, aby byly takhle uprostřed. Bál se, že my budeme sedět v obýváku a ony budou chodit z mejdanů, a že to je prostě špatně. Vzhledem k tomu, jak teď žijeme, budou ony chodit z mejdanů a my už dávno v obýváku nebudeme a budeme spát v ložnici,“ uzavřel povídání o bydlení pobavený Mikoláš Tuček, kterého můžete znát například z pořadu POP COOLT.


Přečtěte si také