Bydlení

15. prosince 2023 09:42

Josef Šťastna

Nádhernou vilu vlivného producenta miloval i Gott. Karibský klenot je na prodej za 50 milionů

Věhlasný producent a jeden z nejtalentovanějších lidí, kteří se kdy v Česku narodili, prodává nádhernou vilu v Dominikánské republice. František Janeček se rozhodl, že za vilu požaduje 50 milionů korun. Jde o dům, který měl ve velké oblibě také zesnulý umělec Karel Gott. Péči o vilu mají na starosti zkušení developeři Tomáš a Jana Aranyossy.

Geniální producent se rozhodl, že vilu prodá kvůli tomu, že nemládne. Pro Blesk přiznal, že cesty na druhou stranu světa pro něj začínají být náročené. „Příští rok mi bude osmdesát a cestování na takovou dálku je čím dál únavnější. A protože jsem zároveň neustále v plném pracovním nasazení, jako teď právě s Bídníky, nestíhám tam létat tak často, jak bych rád,“ sdělil Blesku s upřímností v hlase Janeček.

Na druhou stranu je sympatické, že Janeček na prodej vily nespěchá. Nemá žádný termín, do kterého se nemovitosti chce zbavit. Rozhodně ho k prodeji domu a rozsáhlého pozemku netlačí finance.

Pokud se objeví kupec, kterého místo osloví tak jako kdysi mě, prodám to. Není to ale tak, že by mě k tomu něco nutilo. S cenou licitovat nebudu,“ potvrdil muž, který patřil k nejbližším přátelům Karla Gotta. Právě legendární zpěvák ve vile rád pobýval.

Ve vile rád pobýval Karel Gott

Dům postavený a zařízený ve španělském koloniálním stylu s velkým atriem má čtyři ložnice a příslušenství. Je součástí obřího projektu desítek podobných vil, které hlídá bezpečnostní služba. Nemá tam tak šanci proniknout nezvaný host. Vila leží uprostřed nádherného pozemku, o který v minulosti pečovali dva zahradníci. „Zahrada je moje chlouba a potěšení. Dokážu pojmenovat každou rostlinu, která zde je, a občas z toho zkouším i zahradníky, kteří nevycházejí z údivu,“ dodal pyšný majitel.

„Karlu Gottovi se tu tak líbilo, že si zde koupil pozemek hned vedle mě! Ale přece jen je to pro něj trochu z ruky, tak jej po čase zase prodal. Noví majitelé na něm postavili opičí farmu,“ prozradil v minulosti Janeček pro Blesk.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Bydlení Agáty Hanychové: Rodinné království má v Suchdole

„S tátou tam vymýšleli nejen hudbu, ale i mnohé projekty. Skutečně zajímavé a velmi pozoruhodné a inspirativní bylo sledovat oba při práci. Nejenže se tím bavili, ale zároveň dokázali relaxovat,“ uvedla pro ŽivotvČesku.cz Alice Janečková, která je producentovou dcerou.

V průběhu let prošla vila rozsáhlou rekonstrukcí, o kterou se postarali developeři Tomáš a Jana Aranyossy. „Neznám nikoho lepšího, kdo se tak dobře vyzná na tamním trhu s nemovitostmi. O dům se starají s příkladnou péčí, nově mám třeba bazén i prostranství před domem vyložené světlým mramorem a zbrusu nový vchod,“ dodal pro Blesk majitel vily.

Podívejte se také, jak bydlí herec Roman Skamene:

Zdroj: Blesk.cz a ŽivotvČesku.cz


Přečtěte si také