Kuchyně

2. září 2019 08:00

redakce Prima Zoom

Cuketový nákyp s bazalkou: Bezmasá pochoutka s vůní Itálie

Sezona cuket vrcholí a vy si nimi už nevíte rady? Máme pro vás jednoduchý recept, který bude chutnat všem milovníkům lehkých italských jídel.

Co budete potřebovat na cuketový nákyp

  1. 500 g nastrouhané cukety
  2. 100 g nastrouhaného tvrdého sýra (může být eidam)
  3. olivový olej
  4. půl hrnku polohrubé mouky
  5. 2 vejce
  6. pepř čtyř barev
  7. sůl
  8. lístky bazalky
  9. máslo na vymazání zapékací misky

Jak budete postupovat při pečení cuketového nákypu

1. Rozšlehejte vejce

Vmisce rozšlehejte dvě celá vajíčka, přilijte olej a nastrouhejte cuketu a tvrdý sýr na hrubém struhadle.

2. Vmíchejte cuketu a sýr

Nastrouhanou cuketu a sýr vmíchejte do vajec, osolte a opepřete podle chuti a přidejte nadrobno nasekané lístky bazalky. Směs zahustěte polohrubou moukou.

3. Nákyp upečte

Směs nalijte do zapékací misky vymazané máslem a pomalu pečte asi na 200 °C.

4. Nákyp servírujte

Nákyp můžete podávat například se salátem zbarevných rajčátek.


Přečtěte si také