Cuketový nákyp s bazalkou: Bezmasá pochoutka s vůní Itálie
Sezona cuket vrcholí a vy si nimi už nevíte rady? Máme pro vás jednoduchý recept, který bude chutnat všem milovníkům lehkých italských jídel.
Co budete potřebovat na cuketový nákyp
- 500 g nastrouhané cukety
- 100 g nastrouhaného tvrdého sýra (může být eidam)
- olivový olej
- půl hrnku polohrubé mouky
- 2 vejce
- pepř čtyř barev
- sůl
- lístky bazalky
- máslo na vymazání zapékací misky
Jak budete postupovat při pečení cuketového nákypu
1. Rozšlehejte vejce
Vmisce rozšlehejte dvě celá vajíčka, přilijte olej a nastrouhejte cuketu a tvrdý sýr na hrubém struhadle.
2. Vmíchejte cuketu a sýr
Nastrouhanou cuketu a sýr vmíchejte do vajec, osolte a opepřete podle chuti a přidejte nadrobno nasekané lístky bazalky. Směs zahustěte polohrubou moukou.
3. Nákyp upečte
Směs nalijte do zapékací misky vymazané máslem a pomalu pečte asi na 200 °C.
4. Nákyp servírujte
Nákyp můžete podávat například se salátem zbarevných rajčátek.