Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Cuketový nákyp s bazalkou: Bezmasá pochoutka s vůní Itálie

Sezona cuket vrcholí a vy si nimi už nevíte rady? Máme pro vás jednoduchý recept, který bude chutnat všem milovníkům lehkých italských jídel.
Vydáno: 02.09.2019
Cuketový nákyp s bazalkou
Autor: istockphoto.com Cuketový nákyp s bazalkou
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Co budete potřebovat na cuketový nákyp

  1. 500 g nastrouhané cukety
  2. 100 g nastrouhaného tvrdého sýra (může být eidam)
  3. olivový olej
  4. půl hrnku polohrubé mouky
  5. 2 vejce
  6. pepř čtyř barev
  7. sůl
  8. lístky bazalky
  9. máslo na vymazání zapékací misky

Jak budete postupovat při pečení cuketového nákypu

1. Rozšlehejte vejce

V misce rozšlehejte dvě celá vajíčka, přilijte olej a nastrouhejte cuketu a tvrdý sýr na hrubém struhadle.

Cuketový nákyp s bazalkou
Autor: istockphoto.com Cuketový nákyp s bazalkou

2. Vmíchejte cuketu a sýr

Nastrouhanou cuketu a sýr vmíchejte do vajec, osolte a opepřete podle chuti a přidejte nadrobno nasekané lístky bazalky. Směs zahustěte polohrubou moukou.

Cuketový nákyp s bazalkou
Autor: istockphoto.com Cuketový nákyp s bazalkou

3. Nákyp upečte

Směs nalijte do zapékací misky vymazané máslem a pomalu pečte asi na 200 °C.

Cuketový nákyp s bazalkou
Autor: istockphoto.com Cuketový nákyp s bazalkou

4. Nákyp servírujte

Nákyp můžete podávat například se salátem z barevných rajčátek.

Cuketový nákyp s bazalkou
Autor: istockphoto.com Cuketový nákyp s bazalkou
Článek je zařazen v: cuketový nákyp , nákyp z cukety , bezmasé jídlo , cuketa , Bazalka
Reklama