Kuchyně

15. září 2020 08:00

Simona Sedláčková

Ježek ze salátové okurky a cherry rajčátek potěší i zarputilé odmítače zeleniny

Ať si odborníci i zdravý rozum dospělých říká, co chce, děti prostě občas zeleninu jíst odmítají a vysvětlování rodičů na tom nic nezmění. Zkuste zvolit úplně jinou přesvědčovací metodu. Vytvořte ze zdravé zeleniny hravého ježka.

Co budete potřebovat na ježka z okurky

  1. salátovou okurku
  2. cherry rajčátka
  3. černé olivy
  4. listy hlávkového salátu
  5. párátka
  6. nůž

Jak budete postupovat při výrobě ježka z okurky

1. Oloupejte okurku

Vyberte si ve skleníku silnější a kratší salátovou okurku. Pokud použijete okurku zobchodu, tedy štíhlou a dlouhou, překrojte ji na polovinu. Špičatější konec okurky oloupejte, asi do 1/3 délky.

2. Vytvořte čumáček

Půlku černé olivy připevněte párátkem na oloupanou špičku okurky.

3. Napíchejte bodlinky

Na párátka napíchejte černé olivy a cherry rajčátka a zapíchněte je do okurky. Pokryjte celou neoloupanou část – bez spodní části, na které leží.

4. Nakonec očka

Nakonec přidejte očka zplátků černé olivy. Můžete je také přichytit párátky. Hotového ježka položte na listy hlávkového salátu.

Zelenina je vždy nejlepší, pokud ji vypěstujete na vlastní zahradě nebo na balkoně:


Přečtěte si také