Panáčci v pruhovaném zeleninovém tričku: Rychlé, hravé a zdravé pohoštění

Čeká vás návštěva přátel a nevíte, jak jim připravit pohoštění, které bude hotové během chvilky a ještě je zaručeně pobaví? Připravte jim zeleninové figurky s česnekovou pomazánkou.

Co budete potřebovat na pomazánku

Co budete potřebovat na panáčky

Jak budete postupovat při přípravě pohoštění

Utřete kousek másla s celou vaničkou lučiny, osolte a opepřete, prolisujte několik stroužků česneku a nakonec vmíchejte nasekanou či nastříhanou čerstvou pažitku.

Okurku a rajčata nakrájejte na plátky silné asi půl centimetru.

Z plátků okurky a rajčat sestavte barevně pruhované komínky.

Olivy nakrájejte na tenké plátky a pomazánkou je přilepte na sýrové šneky, jako oči budoucích panáčků.

Vzniklé hlavičky napíchněte na špejle.

Špejle s hlavičkami zapíchněte do komínku ze zeleniny a hlavičku sesuňte až k zelenině.

Špejle pokraťte na správnou délku, aby se na ně dala napíchnout ještě čepička z papričky.

Papričkám odřízněte konec a odstraňte jadérka.

Papričky napíchněte na hotové panáčky.

Prima tip

Jednotlivé plátky zeleniny můžete rovnou promazávat česnekovou pomazánkou nebo ji servírovat zvlášť v malých miskách.

Zdroj: Simona Sedláčková, autorský článek


Přečtěte si také