reklama

Panáčci v pruhovaném zeleninovém tričku: Hravý a zdravý doplněk k česnekové pomazánce

Simona Sedláčková
12. září 2019
Čeká vás návštěva přátel a nevíte, jak jim připravit pohoštění, které bude hotové během chvilky a ještě je zaručeně pobaví? Připravte jim zeleninové figurky s česnekovou pomazánkou.
reklama

Co budete potřebovat na pomazánku

  1. lučinu
  2. česnek
  3. pažitku
  4. sůl
  5. pepř
  6. kousek másla

Co budete potřebovat na panáčky

  1. rajčata (nejlépe různých barev)
  2. salátovou okurku
  3. černé olivy
  4. sýrové uzené šneky
  5. špičaté pálivé papričky
  6. špejle

Jak budete postupovat při přípravě pohoštění

1. Připravte pomazánku

Utřete kousek másla scelou vaničkou lučiny, osolte a opepřete, prolisujte několik stroužků česneku a nakonec vmíchejte nasekanou či nastříhanou čerstvou pažitku.

2. Nakrájejte zeleninu

Okurku a rajčata nakrájejte na plátky silné asi půl centimetru.

3. Sestavte základ panáčků

Zplátků okurky a rajčat sestavte barevně pruhované komínky.

4. Ozdobte hlavičky

Olivy nakrájejte na tenké plátky a pomazánkou je přilepte na sýrové šneky, jako oči budoucích panáčků.

5. Vytvořte napichovátka

Vzniklé hlavičky napíchněte na špejle.

6. Napíchněte zeleninu

Špejle shlavičkami zapíchněte do komínku ze zeleniny a hlavičku sesuňte až kzelenině.

7. Špejle seřízněte

Špejle pokraťte na správnou délku, aby se na ně dala napíchnout ještě čepička zpapričky.

8. Očistěte papričky

Papričkám odřízněte konec a odstraňte jadérka.

9. Nasaďte čepičky

Papričky napíchněte na hotové panáčky.

Prima tip

Jednotlivé plátky zeleniny můžete rovnou promazávat česnekovou pomazánkou nebo ji servírovat zvlášť vmalých miskách.

Sílejte článek
Zobrazit komentáře ke článku
reklama