Panáčci v pruhovaném zeleninovém tričku: Rychlé, hravé a zdravé pohoštění
Čeká vás návštěva přátel a nevíte, jak jim připravit pohoštění, které bude hotové během chvilky a ještě je zaručeně pobaví? Připravte jim zeleninové figurky s česnekovou pomazánkou.
Co budete potřebovat na pomazánku
Co budete potřebovat na panáčky
- rajčata (nejlépe různých barev)
- salátovou okurku
- černé olivy
- sýrové uzené šneky
- špičaté pálivé papričky
- špejle
Jak budete postupovat při přípravě pohoštění
Utřete kousek másla s celou vaničkou lučiny, osolte a opepřete, prolisujte několik stroužků česneku a nakonec vmíchejte nasekanou či nastříhanou čerstvou pažitku.
Okurku a rajčata nakrájejte na plátky silné asi půl centimetru.
Z plátků okurky a rajčat sestavte barevně pruhované komínky.
Olivy nakrájejte na tenké plátky a pomazánkou je přilepte na sýrové šneky, jako oči budoucích panáčků.
Vzniklé hlavičky napíchněte na špejle.
Špejle s hlavičkami zapíchněte do komínku ze zeleniny a hlavičku sesuňte až k zelenině.
Špejle pokraťte na správnou délku, aby se na ně dala napíchnout ještě čepička z papričky.
Papričkám odřízněte konec a odstraňte jadérka.
Papričky napíchněte na hotové panáčky.
Prima tip
Jednotlivé plátky zeleniny můžete rovnou promazávat česnekovou pomazánkou nebo ji servírovat zvlášť v malých miskách.
Zdroj: Simona Sedláčková, autorský článek