Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Takhle se bydlí v ráji: Rekonstrukce sídla v Paradise Valley

Povedená renovace americké luxusní vily a její hektarové zahrady.
Vydáno: 23.02.2015
Rekonstrukce sídla v Paradise Valley
Rekonstrukce sídla v Paradise Valley Autor: Ilya's Photography
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Po pouhých sedmi letech se tento dům nazývaný Ironwood Estate dočkal společně s novými majiteli i nového vzhledu. Původní stavba vznikla v roce 2005 a byla postavena v prériovém stylu.

Tento styl byl na americkém středozápadě populární už před více než sto lety, ale zcela evidentně oslovuje i dnes. V interiéru jsou pro něj typické propojené a hodně otevřené prostory, vnější část domu si potom obvykle vystačí s jednoduchými liniemi. Při pohledu zvenku mohou tyto domy působit velmi mohutně a v určitém ohledu i uzavřeně do sebe. Tuto optickou izolaci od exteriéru se v případě Ironwood Estate podařilo vyvážit hojným využitím skla, jímž do domu proniká slušná dávka denního světla. Francouzskými okny je do místností v přízemí vizuálně vtažena i výrazná část zeleně z okolí.

Volba tradičního architektonického stylu v jeho moderní obměně tak v arizonském Paradise Valley, kde dům stojí, dává smyl. Navíc se krásné pojí s moderním minimalismem, na nějž architekti ze studia Kendle Design Collaborative ve spolupráci s Robertem Morrisem z HUB Studio vsadili při kompletních předělávkách interiérů, a v domě je znát doslova na každém kroku.

Rekonstrukce sídla v Paradise Valley
Rekonstrukce sídla v Paradise Valley
Ilya's Photography

Původní zadání nových majitelů bylo jasné a jednoduché. Svůj nový domov chtěli předělat tak, aby byl co nejvíce otevřený, světlý a moderní. Architekti proto ve svém návrhu hojně pracovali se sklem, zrcadly, zvýšenými stropy, kovem a otevřenými prostory.

Ironwood Estate tvoří hned dvě budovy, které dohromady čítají více než 1100 metrů čtverečních podlahových ploch. V hlavní budově jsou umístěny čtyři ložnice, čtyři koupelny, kuchyně a společenský pokoj s krbem. Bonusem je malý kinosál s potřebnou promítací technikou či příjemně chlazený vinný sklípek. Druhá stavba, jež je součástí celého komplexu, je opravdu velmi luxusně a pohodlně zařízeným domkem pro hosty.

Když už měli majitelé v plánu podrobit samotný dům kompletní renovaci, vrhli se rovnou i do venkovních úprav rozsáhlého pozemku. Na ploše, přesahující 10 000 čtverečních metrů, bylo opravdu co dělat. Vila se tak díky zásahům architektů pyšní i precizně upravenou zahradou včetně tzv. nekonečného bazénu či desítkami vzrostlých palem, které podtrhávají všudypřítomnou idylickou scenérii.

Foto: Ilya's Photography
Text: Klára Beščecová

Mohlo by vás zajímat:

Dům s fotoateliérem vyrostl na místě původního zahradního domku

Investor se zcela spolehl na architekta. Získal tak jedinečný vzdušný dům

Nábytek je po prarodičích a z druhé ruky

Díky věcem po babičce vykouzlila designérka osobitý domov

Dřevem obložená relaxační zóna propojuje byt s budoucími stromy před domem

Byt maximálně otevřeli okolnímu parku

Článek je zařazen v:
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama