České chaty snů: Jak proměnit stařičkou maringotku v moderní chatu na kolech

České chaty snů 2 sledujte v sobotu na Primě

Nedaleko jihočeského Husince stojí stařičká maringotka, kterou si její majitel přeje zachránit. Architekty pořadu České chaty snů Petra Portycha, Ondřeje Zdvomku a sochaře Sebastiana Wojnara čeká netradiční výzva na kolečkách. Originální proměnu maringotky v novinkové řadě Českých chat snů si můžete pustit už teď na platformě prima+. Premiérový díl České chaty snů uvidíte na Primě v sobotu 27. dubna ve 21.30 a reprízu v neděli v 8.05.

V jižních Čechách kousek od Husince se nachází malá vesnice Lažiště, ve které se už otevírá Šumava. A právě na jednom z místních svahů stojí stařičká maringotka. Její historie sahá až do dvacátých let minulého století, kdy byla součástí vozového parku jednoho z cirkusů. Dnes by ji chtěl současný majitel přestavět pro potřeby celoročního, a hlavně mobilního užívání. Podlehl totiž současnému trendu mobilního chataření

Podívejte se na fotky, jak vypadala maringotka nedaleko Husince před rekonstrukcí:

Mobilní maringotka

Výhodou této proměny je, že tato „stavba“ je stále funkční – maringotka je i po tolika letech schopná pohybu, vlastně se jedná o zachovalý vagón. Ale samozřejmě komfort na takto malém prostoru, ten je zcela jinde. Zejména z tohoto důvodu bylo nutné konstrukci trochu „přizvednout“, aby se do ní vešel i vyšší člověk a mohl se narovnat.

Originální vychytávka

V tomto už šestém díle pořadu uvidíte i nejoriginálnější vychytávku celé série: skládací postele pro automobily byly v maringotce využity jako sedačka a zároveň postel, a to jsou původně určeny do obytných vozů. Těšte se na originální proměnu stařičké maringotky v moderní chatu na kolech!

NENECHTE SI UJÍT: České chaty snů: Stará chatka na břehu rybníka má teď šmrnc. A vešla se do ní i kuchyň

Dívejte se na České chaty snů v sobotu 27. dubna ve 21.30 na Primě a na reprízu v neděli  28. dubna v 8.05 na Primě. Premiérový díl Českých chat snů můžete vidět už o týden dříve na platformě prima+.

Zdroj: FTV Prima


Přečtěte si také