Zpěvák Radek Banga našel svůj vysněný domov ve vile s atmosférou první republiky

Hudebník Radek Banga (42), známější pod pseudonymem Gipsy, bydlí s manželkou Veronikou (34) kousek za Kladnem v krásné prvorepublikové vile. Našli v ní ideální místo k bydlení a skutečný domov. Nahlédněte do domu v Tuchlovicích u Kladna, kde je atmosféra první republiky cítit na každém kroku.

Radek Banga vyrůstal v centru Prahy a vždycky obdivoval krásné secesní prvorepublikové budovy a snil o tom, že jednou bude mít svůj vlastní domov v podobném stylu. A stejné představy o bydlení měla i jeho manželka Veronika. Hledání vysněného domu rodilým Pražanům trvalo dlouho, ale nakonec ho našli. Do krásné prvorepublikové vily v Tuchlovicích se oba okamžitě zamilovali. „Je to náš splněný sen,“ řekl pro iDNES.cz Radek Banga. Ve svém vysněném domě v malé vesničce nedaleko Lán na Kladensku bydlí už skoro deset let.

NENECHTE SI UJÍT: Dům Dary Rolins a Pavla Nedvěda připomíná luxusní hotel. Jen pozemek stál 25 milionů

Vila je z roku 1933

Vila, která v průběhu let prošla mnoha změnami, byla postavena v roce 1933 jako statkářské sídlo. Zajímavostí je, že člověk, který dům nechal postavit pro svého otce, byl statkář, příbuzný Jaromíra Jágra. Původním vlastníkům byl dům po emigraci zabaven a léta sloužil jako školka. Když byl jejich potomkům po roce 1989 vrácen, dostal podobu hájenky, majitelem se totiž stal fanoušek myslivosti.

Atmosféra první republiky na každém kroku

Dům tak vyžadoval rozsáhlou rekonstrukci, aby dosáhli na milovaný prvorepublikový i zámecký styl. Nebylo to vůbec snadné, protože nábytek a doplňky museli shánět po bazarech a starožitnostech. Pak je vlastnoručně renovovali, což ovšem pro paní Veroniku, která je nejen zručná, ale také výtvarně nadaná, nebyl až takový problém. Díky jejímu smyslu pro detail se podařilo zachovat autentický vzhled domu, který je ale zároveň praktický a přizpůsobený modernímu životu.

„Miluji náš domov a jak mu spolu s Radkem navracíme jeho původního ducha," svěřila se na sociálních sítích Veronika Banga:

Stará americká kamna i klavír

Interiér domu je plný zajímavých detailů, které odrážejí osobnost obou majitelů. Příkladem je kuchyň, která je vybavena starožitnými kousky - nechybí starožitná váha a retro zásobník na kávu, ale poskytuje také i dostatek komfortu pro běžné vaření.

Hale vévodí stará americká kamna, která jsou stylová, ale taky dokážou hravě vytopit celé patro. Obývacímu pokoji dominuje velký klavír, který Radek využívá nejen pro svou hudební tvorbu, ale také jako součást zámeckého stylu.

U domu je také krásná zahrada, o kterou pečuje hlavně Radkova manželka Veronika.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Z ruiny vykouzlila luxusní chalupu. Jaroslava Obermaierová má dokonalé bydlení

V Tuchlovicích našli skutečný domov

Pro Radka a Veroniku je jejich vila nejen místo k bydlení, ale skutečným domovem, který si oba dva vysnili. Jak sami říkají, cítí se zde naprosto šťastně a spokojení. Plánují dokonce zabudovat do zdi schránku s fotografií a vzkazem pro budoucí majitele, že tento dům je a navždy zůstane jejich.

Zdroje: idnes.cz, poznatsvet.cz,strednicechy.rozhlas.cz, Profimedia.cz

Sdílejte článek
Štítky styl První republika bydlení domov Praha vila okres Kladno Tuchlovice Gipsy umění, kultura, zábava a média

Přečtěte si také