Bydlení slavných

Aktualizováno 11. dubna 2024 14:00

redakce Prima Living

Jaroslava Obermaierová bydlí se synem na milované chalupě u Zruče

Už před několika lety ji přestal bavit život v metropoli, a odstěhovala se proto na svou chalupu v Hulicích nedaleko vodní nádrže Švihov. Během let ji nechala krásně stylově zrekonstruovat a teď obydlí převedla na syna Jaroslava, který tam beztak žije s ní.

Herečka roky bydlela na pražském Žižkově a na chalupě trávila hlavně volné dny, ale nakonec se rozhodla žít tam natrvalo s vysvětlením, že do Prahy je to beztak jen kousek, a když potřebuje například na natáčení, syn Jaroslav ji do hlavního města doveze. V hlavním městě si nechala jen malou garsonku na občasné přespání.

Celou chalupu převedla na syna

„Stejně by mu to jednou připadlo, tak jsem chtěla, aby se o barák naučil starat. Převedla jsem na něj i veškeré energie a všechno kolem,“ vysvětlila pro deník AHA herečka, proč majetek darovala svému jedinému synovi. Ten zároveň uvedl, že tak učinila bez institutu věcného břemena, které by jí v případě problémů zajistilo, že za jejího života nebude smět syn nemovitost prodat nebo že tam bude sama žít až do konce života.

Dá se ovšem předpokládat, že se osmasedmdesátiletá herečka může na syna (43) spolehnout, protože spolu mají blízký vztah a stále bydlí společně. „Je to praktické z toho důvodu, že on se o mě stará, nakoupí, s autem zajede do servisu, já se postarám zase o domácnost. Když se sejdeme, tak si máme co říct, ale nepřeháníme to. Jak to jemu bude do budoucna vyhovovat, nevím. Já mu do ničeho nekecám,“ popsala Jaroslava Obermaierová soužití webu Prima Ženy.

Jaroslav je navíc nemocný, má problémy s dýcháním a psychické potíže. Herečka ho do velké míry vychovala úplně sama, protože s násilným manželem se rozešla, když mu byl rok, a pomáhat jí nemohla ani matka, která zemřela těsně před jeho narozením.

Chalupu opravovala třicet let

„Domeček byl starý, pomalu jsme ho rekonstruovali a za třicet let ho proměnili na krásné bydlení. Díky tomu se ze mě stal napůl Nepražan,“ uvedla Jaroslava Obermaierová před časem pro deník Blesk. I tady je na první pohled vidět její láska k pořádku, je tu všude dokonale naklizeno. Co se nepoužívá, musí okamžitě pryč. „Je tu jeden hostinský pokoj pro kamarády, a na druhé straně malinký, kde je větší komora a kde jsou věci, které nejsou potřeba. Nejsou tak na očích, nesnáším, když jsou na věšáku věci, na stole brýle, noviny…“

Herečka, která se proslavila mimo jiné jako drbna Nyklová z nekonečného seriálu Ulice, začala na chalupu jezdit, když ve více než sto let starém domě nebyla voda ani plyn, topit se muselo uhlím.

Stavení vybudoval tatínek jejího strýce, který jí původně věnoval jen jednu část domu, aby měla se synem kam jezdit na prázdniny. Když strýc zemřel, připadla jí chalupa celá a ona se vrhla na opravy domu, který mimo jiné trápila značná vlhkost.

Jádrem domu je útulná kuchyň a přilehlý obývací pokoj s televizí, koupelna vznikla na místě někdejší černé kuchyně.

V patře, kam vede úzké schodiště, je hostinský pokoj a také prostor, kde herečka vystavuje ceny, kterých se jí za její práci dostalo. Zajímavostí je pokoj nazývaný dívčí, který herečka využívá k relaxaci. Odpočívat se samozřejmě dá i na velkém zeleném dvoře a přilehlé menší zahradě.

Jaroslava Obermaierová ukázala svého pejska:

Zdroje: CNN Prima NEWS, https://www.ahaonline.cz/clanek/zhave-drby/194366/hvezda-ulice-jaroslava-obermaierova-tajne-cachry-s-majetkem.html; https://zeny.iprima.cz/celebrity/mamahotel-jim-vyhovuje-kdo-ze-slavnych-porad-bydli-s-maminkou Profimedia.cz; https://www.idnes.cz/bydleni/na-navsteve/jaroslava-obermaierova-ulice-nyklova-herecka-chalupa-bydleni-slavnych.A191212_153242_rekonstrukce_web

Sdílejte článek

Přečtěte si také