Bydlení

14. ledna 2015 06:00

Markéta Zídková

15 skvělých tipů, jak vystavit fotky na stěně

Vlastní fotky vnášejí do domova jedinečnou atmosféru.

Máte desítky, možná stovky nádherných momentek z dovolených, výletů, důležitých výročí, ale leží ladem hezky někde na flešce, hard drivu počítače či stále ještě ve foťáku a pomalu na ně padá pomyslný prach zapomnění. Jak je znovu oživit? Máme pro vás několik originálních nápadů.

Možností máte několik a svou rozmanitostí se hodí pro každý interiér. Hodně záleží na kvalitě snímků, na jejich velikosti, a pak taky samozřejmě na tom, kolik se jich rozhodnete vystavit a kolik místa jim na stěně věnujete.

Můžete jít cestou mozaiky rámů rozmanitých stylů, tvarů i velikostí. Vyžaduje to sice jistou dávku fantazie a odvahy, ale můžete si lehce pomoci, když si tvary jednotlivých rámů nejdřív vystřihnete z tvrdého papíru a na stěnu si je rozmístíte nejprve nanečisto.

Nebo pokud si nevěříte, že máte potřebný cit pro věc, můžete využít způsob neméně designově elegantní, a to je ponechat všechny fotky ve stejné velikosti a umístit je zcela symetricky do většího rámu. Jestli ten rám bude starý a oprýskaný a fotky do něj pověsíte pomocí dřevěných kolíčků a kusu motouzu, nebo fotografie necháte zasklít dovnitř hladkého moderního rámu, to už je zcela na vás a na zařízení vašeho bytu.

Samozřejmě se můžete obejít i zcela bez rámů. Fotografie lze přidělat rovnou na stěnu – pověsit je na natažené provázky, nebo pokud se chcete vyhnout jejich ohýbání a poničení, můžete je nechat nejprve zapaspartovat a pak pověsit na natažené provázky. Můžete je na stěnu taky přilepit oboustrannou lepicí páskou a vytvořit symetrickou koláž včetně možnosti propojit je s dalším objektem – například starými nástěnnými hodinami viz naše galerie.

Záleží zkrátka jen na vaší fantazii!

(kar)

Mohlo by vás zajímat:

Sdílejte článek
Štítky domov

Přečtěte si také