Vánoce

22. listopadu 2021 14:00

Simona Sedláčková

Originální ozdoby, vánoční přání i adventní kalendáře vyrobíte z obyčejného papíru

Šťastné, papírové… A také ručně a s láskou dělané. I takové mohou být letošní Vánoce. Stačí se jen dobře rozhlédnout kolem sebe. Na trhu najdete spoustu nejrůznějších papírových ozdob a dekorací, ale mnohé si můžete vytvořit i sami. Stačí si jen vybrat!

Překvapení v adventním kalendáři

Nechcete dětem kupovat klasické čokoládové kalendáře v supermarketu, ale raději byste jim malé dárečky vymysleli sami? Pak můžete pořídit například papírový adventní domeček. Má 24 prázdných okýnek a je jen na vás, co do nich dětem nadělíte. Adventní kalendář můžete využívat každý rok znovu a znovu.

Štěstí, zdraví přejeme vám

Nechcete se zase po letech rozesílání neosobních SMS zpráv vrátit k ručně psaných přáním? Rukodělná přáníčka jsou tím pravým, ať už vánoční přání posíláte tradičně poštou, nebo přikládáte k dárku místo jmenovky.

Koule versus baňky

Ať už si u vás doma na stromeček věšíte koule, nebo baňky, originálnější než jsou tyhle, vyrobené speciální technikou, jste ještě neměli. Díky specifickému tvaru se vám dokonce ani neskutálejí ze stolu. Můžou tak sloužit i jako dekorace na sváteční tabuli.

Na stromku však nemusí zdaleka viset jenom kouličky, i tradiční hvězdy mohou být vyrobené z papíru.

V hlavní roli balicí papír

Knihu bychom neměli posuzovat podle obalu. Ale dárek ano! I na prezentaci totiž záleží. Pokud nepatříte mezi příznivce sobů a Santa Clause, třeba vám padne do oka papír s tradičními zimními motivy, které milují děti i dospělí.

Papírové visačky na dárky

Bez krásných papírových visaček by dárek pod vánočním stromečkem snad ani nebyl úplný! Je jen na vás, jestli se vám bude více líbit visačka vesele barevná nebo dáte přednost jednoduchému designu.


Přečtěte si také