Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

GALERIE: Rodina se nemohla vejít do malého bytu. Natáhla ho o jedno patro! Podívejte se, jak skvěle to vypadá...

Když se mladá rodina rozrůstá, je na čase trochu zvětšit i bydlení. Ne vždy je to možné. Jedna italská rodinka si ale skvěle poradila. Prostě byt roztáhla o jedno patro výš. Podívejte se, jak to dopadlo.
Vydáno: 03.10.2017
Všimněte si linií. Architekti využili žebroví střechy a podpořili hru vertikálních a horizontálních linek i zařízením bytu.
Všimněte si linií. Architekti využili žebroví střechy a podpořili hru vertikálních a horizontálních linek i zařízením bytu. Autor: Davide Galli
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Pochopitelně nešlo o mávání kouzelným proutkem, ale o nápad, který vycházel z příhodných podmínek umístění malého bytu. Nacházel se totiž v posledním patře. Nad ním bylo už jen nevyužívané podkroví.

Aby ale celý projekt nezkolaboval na neodbornosti, rodina si přizvala k plánování rozšíření svého bydlení architektonické studio Archiplans. Cílem bylo proměnit půdu v nový obytný prostor s jídelním koutem a kuchyní, kde by se mohla scházet celá rodina. Našlo se i místo pro koupelnu s toaletou, takže nebylo třeba za ní pokaždé putovat po schodech dolů. 

Nacházíme se v jedné velké místnosti, která je ale vizuálně rozdělena do několika sekcí. Foto: Nacházíme se v jedné velké místnosti, která je ale vizuálně rozdělena do několika sekcí. Foto: Davide Galli

Byt s podkrovím znamenal i proměnu spodního patra, tedy původně obývaného prostoru. Zde vznikly pro rodiče a děti prostornější ložnice.

Pojďte s námi na návštěvu do proměného bytu, kde se odrazila zkušenost italského Archiplanstudia nejen v rozvržení prostoru a jeho úpravě, ale také ve veškerém vybavení. 

Všechny fotografie si prohlédněte v galerii:

(fis)

Další články:

Jak se bydlí ve skále?

GALERIE: Jak se bydlí ve skále? Nahlédněte do domu, který je inspirovaný pravěkými příbytky. Má neobyčejnou atmosféru...

Rekonstrukce se povedla.

GALERIE: Rodina neměla peníze na rekonstrukci. Dům se jí přesto podařilo takhle úžasně proměnit. Podívejte se!

Studentky si pokoj na koleji přeměnily v útulné hnízdečko.

GALERIE: Studentky proměnily otřesný pokoj na koleji v tohle luxusní hnízdečko. Stálo je to minimum peněz!

Článek je zařazen v: bydlení , proměna , fotogalerie , architektura , byt , Itálie , patro
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama