Bydlení slavných

3. března 2023 09:37

redakce Prima Living

Putinova milenka Alina si žije jako carevna. Podívejte se na panství za miliardy

Ruský prezident Vladimir Putin (70) a bývalá úspěšná moderní gymnastka Alina Kabajevová (39) jsou údajně už léta pár a mají spolu několik dětí. Investigativní web Projekt nyní zmapoval, jakým majetkem Kabajevová disponuje a jak si žije.

Despotický vládce Ruska Putin si soukromí pečlivě střeží, přesto se ruští i zahraniční novináři shodují, že bývalá úspěšná moderní gymnastka Alina Kabajevová je nejdůležitější ženou ruského prezidenta. Už dlouho se proslýchá, že sedmdesátiletý Putin a devětatřicetiletá Kabajevová jsou pár, který má několik dětí, i když to veřejně nepřiznávají.

Jednotlivé zdroje se v počtu dětí liší, ale Kabajevová má s Putinem podle všeho zřejmě dvojčata, další dva chlapce a pravděpodobně ještě jednoho, pátého potomka. Všechny děti se narodily ve Švýcarsku, jak uvádí web Prima Ženy, kde Kabajevová žije. Na veřejnosti se objevuje sporadicky.

Kdo je Putinova milenka

Vazby Kabajevové na Putina se poprvé objevily v roce 2008, kdy ruské noviny Moskovskij Korrespondent uvedly, že Putin se rozvedl se svou ženou a byl zasnouben s bývalou gymnastkou. Noviny později skončily. Není známo, kdy se s Putinem poprvé setkali, ale není neobvyklé, že se olympijská vítězka setká s prezidentem své země. Existuje fotografie dvojice z roku 2001, kdy jí Putin udělil Řád přátelství, nejvyšší ruské státní vyznamenání.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Toto jsou osudové ženy ruského prezidenta Putina

Když odešla do sportovního důchodu, vstoupila do politiky a v letech 2007 až 2014 zastávala křeslo v dolní komoře ruského parlamentu za vládnoucí stranu Jednotné Rusko. V roce 2014 se stala předsedkyní Národní mediální skupiny, která má velké podíly téměř ve všech hlavních ruských státních médiích. Její pozice z ní udělala bohatou ženu, údajně vydělává okolo 12 milionů dolarů ročně.

Alina disponuje majetkem za 2,7 miliardy korun

Podle amerického ministerstva financí vlastní luxusní nemovitosti v Moskvě, Soči, Petrohradě a také ve Švýcarsku poblíž Ženevského jezera. Investigativní web Projekt ukázal, jak si Kabajevová žije. Většina z dvacítky nemovitostí, které podle nezávislého webu Kabajevová fakticky vlastní, je napsána na Putinovy příbuzné nebo věrné oligarchy, kterým vládce Kremlu důvěřuje. Celková cena nemovitostí, jimiž Kabajevová disponuje, se pohybuje okolo 2,7 miliardy korun (120 milionů dolarů).

Obrovský apartmán v Soči

Jeden z bytů, který bývalá moderní gymnastka využívá, je luxusní střešní apartmán v rezidenčním bytovém komplexu Korolevskij park (Královský park) v černomořském letovisku Soči. Jde údajně o největší byt v Rusku o výměře 2 600 metrů čtverečních s bazénem, terasou nebo přistávací plochou pro vrtulníky. Uvnitř bytu je 20 pokojů, kinosál, sál na biliár, sauna, solárium nebo bar s tanečním parketem. O patro níže se nacházejí oddělené byty pro personál.

Luxusní panství ve Valdaji

Nedaleko své „carské“ rezidence ve Valdaji v Novgorodské oblasti nechal Putin v letech 2020 až 2022 vybudovat pro Kabajevovou nové luxusní panství. Dům má plochu 1 200 metrů čtverečních. Podle Daily Mail  je v něm vidět neustálá přítomnost dětí, je tu malá motokárová dráha a hned vedle rezidence velké dětské hřiště ve žluté a modré barvě.

V roce 2021 bylo u domu Kabajevové postaveno přístaviště, odkud se dá plout lodí přes malý kanál do obrovského parku, který se rozkládá na pozemku o rozloze 28 hektarů. Tyto pozemky byly kdysi místem, kde se pěstovaly sazenice jehličnanů pro obnovu národního parku.

Přibližně ve stejné vzdálenosti od Putinova sídla a domu Kabajevové se nachází obrovský lázeňský komplex se soláriem, kryokomorou, bazénem o délce 25 metrů, saunou, vířivkami, masážemi či kosmetickými a stomatologickými službami. Skrytí před obyčejnými Rusy Vladimir Putin a jeho milenka Alina Kabajevová se svými dětmi tak žijí jako car a carevna.

Prezident Putin jezdí obrněným vlakem

Obrněný vlak i soukromé nádraží

Kabajevová s dětmi stejně jako Putin při cestách do Valdaje pravděpodobně využívá speciální železniční trať, která končí na utajovaném a přísně střeženém soukromém nádraží. Jak píše New York Post, odtud pak Putinova přítelkyně létá do Putinovy rezidence vrtulníkem. Podobné železniční stanice se nacházejí i u Putinovy rezidence v Soči a jeho sídla Novo-Ogarjovo. Do těchto stanic Putin cestuje obrněným vlakem z nádraží v Moskvě, uzavřeného pro veřejnost. Jak se již dříve uvádělo, po Putinově invazi na Ukrajinu byl v nedaleké vesnici Jaščerovo instalován systém protivzdušné obrany Pantsir-1S.

Zdroje: dailymail.co.uknypost.com/bbc.comzeny.iprima.cz

Sdílejte článek

Přečtěte si také