reklama

Frankovka k snídaní aneb Jak si připravit vinné želé

zidkovm
7. listopadu 2016
Vinné hrozny zpestří jídelníček i v podobě želé, které si namažete na chleba, doplníte k sýrům nebo ho vyzkoušíte i k masu. Chuť se bude lišit podle odrůdy hroznů, ale i podle ingrediencí, které použijete.
reklama

Savignon, moravský muškát, svatovavřinecké – odrůd hroznů je řada, stejně tak pestrý může být váš "želé-sklípek". Pokud si vyrábíte víno, není pro vás problém mít vinný mošt, ze kterého si vyrobíte vinné želé (můžete se setkat i s názvem hroznové želé). Ale i pokud nejste vinaři, nezoufejte, stačí si koupit hrozny v obchodě, všechny odrůdy jsou vhodné. Vinný mošt získáte tak, že buďto hrozny proženete odšťavňovačem, anebo je vymačkáte.

Želé si zachová svěží ovocnou chuť po hroznech, protože je bez alkoholu, pokud byste si zkusili želé vyrobit z vína, bude to také možné, ale bude aromatičtější a nebude tolik cítit ovocná chuť. Můžete zkusit i experimentovat a do želé přidat další ingredience, jako je třeba máta, levandule, šalvěj.

Využití vinného želé

Zkuste si vinné želé jen tak namazat na chleba nebo lívance. Výborné je k sýrům, červené želé můžete použít místo brusinkové marmelády ke svíčkové. Celý recept najdete zde na videu:

Rada je z pořadu VÁŠ PRIMA RECEPTÁŘ.

Všechny díly RECEPTÁŘE najdete na PrimaPLAY.ZDE najdete vše o pořadu VÁŠ PRIMA RECEPTÁŘ.

(web)

Mohlo by vás zajímat:

Sílejte článek
Zobrazit komentáře ke článku
reklama