Naše tipy

27. září 2024 09:00

redakce Prima Living

Říjnové podzimní kouzlo s Prima vychytávkami Ládi Hrušky

Co na vás čeká v novém vydání časopisu Prima vychytávky? Podzim maluje krajinu zlatem, dny se pomalu krátí - a to je ideální chvíle, kdy si můžeme užívat bohatství podzimní sklizně, především dýně. Pokud rádi tvoříte, máme pro vás inspiraci na zajímavé dekorace. A nechybí ani tradiční rady pro zahrádkáře a chovatele i tipy na podzimní výlet.

S našimi vychytanými nápady se snadno stanete mistry v halloweenské výzdobě a posvítíte si na každém kroku. Zabavíte u toho celou rodinu a největší radost budou mít samozřejmě vaše děti. A pokud by vám zbyla nějaká dýně na vaření, tak si z ní můžete udělat výbornou dýňovou omáčku s masovými kuličkami. Na snídani se budou hodit fantastické dýňové lívance, a když k vám dorazí sousedé na návštěvu, překvapte je voňavými dýňovými brownies či dýňovými cupcakes.

Dýni nemusíte mít pouze jako ozdobu před vchodem, doma nebo ji použít na vaření, díky našim tipům si dokonce připravíte elixír z dýně na nohy. Gurmáni určitě ocení pečený guláš, bramborový knedlík z trouby nebo farářské řízky či bábovku z řepy.

NENECHTE SI UJÍT: Nejlepší recepty na tradiční i nevšední bábovky

Originální inspirace

V dílně si můžete vyrobit dekoraci ze staré lopaty nebo ducha ze záclony. Předvedeme vám jedinečnou štípačku na dřevo, která se dá postavit z částí starého trabantu, traktoru a cirkulárky. Dále motorový louskáček na ořechy sestavený ze starých součástek, a pokud by vás ještě stále svrběly ruce, můžete se pustit do výroby stolku ze staré kytary či výroby parádního obrazu z mechu.

Praktické rady

Nebudou chybět ani praktické rady od Pepy Libického – třeba jak opravit prasklinu v betonu nebo doma spravit obuv. Odbornice na čištění stříbra vám prozradí své triky a pro ty, kdo topí dřevními palivy, budou připraveny tipy na správnou údržbu kotle před zimní sezónou.

Rady do zahrady

Zahrádkáři mají na podzim spoustu práce a příležitostí, jak vylepšit své zahrádky. Mohou se například pustit do výsevu zeleného hnojení, které zlepší kvalitu půdy pro nadcházející sezónu, nebo začít s budováním přírodního koupacího jezírka, které oživí jejich zahradu.

Podzimní dekorace

Nenechte si ujít kreativní podzimní věnec vyrobený ze stránek staré knihy, který se hodí jako originální dekorace domova. A pokud máte rozbitý květináč, nevyhazujte ho! Můžete v něm vytvořit půvabnou malou zahrádku s podzimními dekoracemi, která krásně doplní každé venkovní zákoutí.

Triky pro pejskaře

Pokud máte doma pejska, určitě oceníte užitečné tipy, triky a hry, jak ho efektivně přivolat nebo ošetřit tzv. se souhlasem.

Tipy na výlet

Tentokrát se na výlet vypravíme po krásných poutních místech České republiky. Navštívíme například Skalku u Mníšku pod Brdy nebo Děčínsko, kde se v pískovcových skalách ukrývají tajemné Bratrské oltáře.

INSPIRUJTE SE: Pořiďte si psa podle horoskopu. Blížence nadchne pouliční voříšek, Kozorohy jezevčík

To vše a ještě mnohem víc na vás čeká v novém čísle časopisu Prima vychytávky. Kromě toho nejlepšího z pořadů Vychytávky Ládi Hrušky, Receptář prima nápadů a Libovky Pepy Libického nabídne top nápady, které se vám budou určitě hodit.

Časopis najdete na všech novinových stáncích za pouhých 39 Kč nebo přímo ve své schránce jako předplatné na rok 2024 ZDE.

Sdílejte článek
Štítky vaření dekorace výlet dýně časopis Česko Láďa Hruška rada TV Prima časopis Prima vychytávky umění, kultura, zábava a média životní styl a volný čas

Přečtěte si také