Svobodná máma předělala byt skoro zadarmo. Vytvořila barevný domov pro své děti

Zařídit byt za málo peněz a přitom vkusně se podaří jen málokdy. Husarský kousek se povedl svobodné mámě dvou dětí, která pracovala na plný úvazek, ale zvládla proměnit nudný pronajatý dům na něco výjimečného.

S maximalismem je ta potíž, že často sklouzne do kýče. Devětačtyřicetiletá Emma Parkes ovšem odvedla perfektní práci a vytvořila domov přeplněný barvami, dekoracemi i květinami. Všechno ale dává smysl. Nic není navíc, nic nechybí. Je jasné, že si získala pozornost internetu a médií. Její fanoušci navíc obdivují, že tohle zvládla s minimem prostředků.

Proměna nevyšla draho

Emma tvrdí, že za proměnu domu utratila jen 1500 liber, tedy zhruba 45 tisíc korun. Náklady srazila díky tomu, že používala věci, které našla nebo sehnala za lacino na internetu. Stěny si dokonce malovala sama. Z výsledku přechází zrak. Tolik detailů a tolik dekorací! Do nákladů Ema započetla i dražší nákupy na rekonstrukci kuchyně.

Ženě se podařilo dům upravit, ačkoli si ho jen pronajala. Dohodla se s majitelem a ten jejím plánům a fantazii meze nekladl. Emma se inspirovala boho stylem a sháněla i množství pokojovek, aby bylo v domě příjemněji. Nejdražší položkou byla proměna obývacího pokoje a velká část celkové útraty padla na nákup barev. Při pohledu na interiér to asi nikoho nepřekvapí...


Přečtěte si také