Design a architektura

11. srpna 2022 11:42

redakce Prima Living

Tady budete spát jako miminko. Postel ve tvaru dělohy zaručí lepší odpočinek, tvrdí autorka

Nedostatek spánku nebo spánek, který za moc nestojí, trápí spoustu lidí. Přesně na to myslela britská designérka a zároveň psycholožka Hope Bastine, když navrhovala hotelová lůžka , které svým tvarem, barvami a útulností připomínají dělohu – spánek v nich by měl být mnohem lepší než na běžné posteli.

I lidé, kteří se spánkem zase takové potíže nemají, spí na cestách mnohem hůře než doma, zvláště první noc, je přesvědčená designérka a zároveň spánková psycholožka Hope Bastine. Myslela na to, když vymýšlela pojetí pokojů v jednom z hotelů v londýnské čtvrti Shoreditch.

Výsledek? Jsou vybaveny tlumeným osvětlením, mají jemně růžové stěny a jako zlatý hřeb postele připomínající mateřské lůno, které pro ni je vzorem bezpečnosti a útulnosti.

Pokoje nazvané The Zed Rooms najdete v londýnských Cuckooz Apartments a vyspíte se v nich podle autorky doslova jako miminko. Počítejte však s tím, že si za to připlatíte, cena začíná na 190 librách za noc.

Autoři nábytku tvrdí, že tyto postele dokážou navodit podobný stav, v jakém se nachází dítě pár týdnů před porodem, kdy se až dvanáct hodin denně nachází ve fázi hlubokého REM spánku, jehož se pak člověku v životě nedostává.

Uklidňující mají být nejen samotné postele připomínající dělohu, ale i pokoje jako takové. Najdete v nich tak například vybavení na meditaci, zatemňovací žaluzie a zvuk pohlcující závěsy. Naopak nepočítejte s televizí.

Zdroj: Profimedia.cz; https://www.huffingtonpost.co.uk/entry/a-womb-with-a-view-stay-in-this-womb-themed-hotel-room-and-sleep-like-a-baby_uk_5c0e2cb5e4b0ab8cf694f457

Sdílejte článek
Štítky postel spánek psychologie děloha Shoreditch Mavin Records

Přečtěte si také