Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama
Zahrada

Smaženice z ředkviček chutná jako z hub. Je lehká a dietní

Tip na rychlou večeři. Třeba na zítra.
Vydáno: 16.06.2015
Ředkvičky jsou zeleninová bomba

Houby zatím moc nerostou a i v době, kdy jich je plný les, nemá člověk vždy čas na ně jít, ale přesto má třeba chuť na smaženici. Není ale nic jednoduššího, než vyrazit na záhon či do obchodu a houby nahradit ředkvičkami. Máte tak rychlou, zdravou a nepříliš kalorickou večeři.

Budete potřebovat (pro dvě osoby):

2 svazky ředkviček
2–3 vajíčka (podle chuti)
1 cibulku
tuk – máslo, olej nebo sádlo
kmín, případně pepř
sůl

Postup:

Výběr tuku je na vás, sádlo dodá pokrmu báječnou chuť, řada lidí se ho však bojí kvůli cholesterolu, nicméně dietologové už živočišné tuky (máslo, sádlo) opět vzali na milost. Na tuku tedy nechte zesklovatět najemno nakrájenou cibulku, přidejte omyté a očištěné ředkvičky, které nakrájejte na kolečka nebo drobné kostičky.

Přidejte kmín a ředkvičky orestujte a poté chvíli poduste, nepřilévejte příliš mnoho vody, jen tolik, aby se směs nepřipálila. Pokud máte raději tvrdší zeleninu, ředkvičky jen za stálého míchání restujte.

Na závěr přidejte sůl a rozšlehaná vejce, směs míchejte, až se vejce srazí.

(mar)

Mohlo by vás zajímat:

Z květů černého bezu, citrónu a cukru můžete připravit výbornou limonádu nebo sirup

Nenechte si odkvést černý bez. Smažte, sušte nebo zkuste výborný sirup

Maliníkové i ostružinové listy je nejlepší sbírat těsně před tím, než keře rozkvetou. Vybírejte mladé, čerstvé lístky

Nasušte si listy maliníku a ostružiníku. Proti nachlazení či průjmu

Reklama
Článek je zařazen v: ředkvičky
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama