16. června 2015 05:46
Markéta ZídkováSmaženice z ředkviček chutná jako z hub
Ředkvičková smaženice je báječný tip na rychlou, zdravou a nepříliš kalorickou večeři. Třeba na zítra.
Houby zatímnerostou a i v době, kdy jich je plný les, nemá člověk vždy čas na ně jít, ale přesto má třeba chuť na smaženici. Není ale nic jednoduššího, než vyrazit na záhon nebo do obchodu a houby nahradit ředkvičkami.
Ředkvičková smaženice
Ingredience
Příprava
Na rozehřátém tuku (sádlo dodá pokrmu báječnou chuť a máslo zase vůni)nechte zesklovatět najemno nakrájenou cibulku, přidejte omyté a očištěné ředkvičky, které nakrájejte na kolečka nebo drobné kostičky. Přidejte kmín a ředkvičky orestujte a poté chvíli poduste, nepřilévejte příliš mnoho vody, jen tolik, aby se směs nepřipálila. Pokud máte raději tvrdší zeleninu, ředkvičky jen za stálého míchání orestujte. Nakonecpřidejte sůl a rozšlehaná vejce, směs míchejte, až se vejce srazí.
Mohlo by vás zajímat: