Bydlení

23. září 2023 07:00

Josef Šťastna

Bydlení Václava Upíra Krejčího je složité. O dům za 30 milionů korun bojuje s exmanželkou

Herec a bavič Václav Upír Krejčí na (67) na vlastní kůži poznal, jak se vysněné bydlení může proměnit ve velký problém. O usedlost v pražských Řepích totiž dlouho válčil s manželkou Zuzanou.

Takový příběh nemá za sebou jen Upír Krejčí, ale znají ho tisíce lidí v celém Česku. Jste zamilovaní, máte fajn partnera, budujete krásné bydlení... Když je vše hotové, tak se rozhádáte a čeká vás rozvod. A také bitva o majetek, která může být hodně dlouhá a složitá. To zažil i známý komik, který se snažil nějakým způsobem dohodnout s dnes již bývalou manželkou.

Dvojice je dnes rozvedená, jak dopadlo majetkové vyrovnání ale herec neoznámil. Jisté je, že o vilu za třicet milionů se sváděl drsný boj. Ve hře byla varianta, že dvojice vilu prodá a pak dojde k finančnímu vyrovnání.

Krejčí ví, že nejlepší by bylo dům prodat

Ještě na jaře roku 2023 Krejčí tvrdil, že domu se chce zbavit, protože provoz je hodně nákladný. Umělec vykládal, že vydělával kolem půl milionu měsíčně, s tím je prý nyní konec.

„Za měsíc platíme 26 tisíc za energie. Ten dům byl rekonstruovaný před 18 lety a už to začíná zase chátrat. Je tam třeba šest záchodů. Zarůstají tam kohoutky, něco prorostlo do zásuvek ve stodole, kde mám studio. Chci se toho zbavit, manželka zatím moc nechce,“ tvrdil v minulosti pro web eXtra.cz.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Podívejte se, jak bydlí Andrej Babiš

Jenže pak jeho manželka chtěla dům pro sebe a Krejčí začal tvrdit, že by si už jinde nezvykl. Přece jen ho k místu, kde kdysi stála jen stará stodola, pojila řada vzpomínek. Na krásném pozemku vyrostl nejen pěkný dům, ale také moderní nahrávací studio.

„Když jsme dům koupili, byla to šílená ruina. Prošel kompletní rekonstrukcí, která nám trvala osm let. Manželka tehdy říkala, že jsme si pořídili čtyři stěny a střechu. Ta jediná byla totiž nová,“ popsal pro iDnes.cz.

Interiéru celého rozlehlého domu vládnou světlé tóny, díky nimž působí čistým, moderním a elegantním dojmem. V prvním patře je obývací pokoj otevřený do štítu. Nepřehlédnutelná jsou designová rohová krbová kamna z válcovaného plechu, která navrhovala paní Zuzana, která je úspěšnou architektkou a vedle projektu domu se postarala i o většinu jeho vybavení.

Z  obývacího pokoje se dá plynule přejít do útulné kuchyně, již stejně jako část obývacího pokoje zdobí původní dřevěné trámy na stropě. Kuchyň neoplývá zbytečně velkým prostorem, na první pohled zaujme stůl s italskými židlemi a klavír.

V podkroví, kam vedou schody ze stejného materiálu jako krbová kamna, se nachází ložnice, dva dětské pokoje a velká koupelna. Ve zrekonstruované bývalé stodole je rozlehlé filmové studio a o patro výš pak střižna, dabingový koutek a zkušebna.

Václav Upír Krejčí měl problémy se zákonem, podívejte se na reportáž:

Nyní to ale vypadá, že Krejčí nakonec přece jen dům bude chtít prodat a jednu kapitolu svého života definitivně uzavřít. Chce žít po boku nové partnerky a je připraven definitivně se zbavit nemovitosti, která ho emocionálně spojuje s bývalou manželkou.

Zdroje: Blesk, iDnes.cz


Přečtěte si také