Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Beru na vědomí
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat

reklama

Bábovka ze šlehačky s pikantním rybízem. Upečte si osvěžující moučník

Bábovka, jejíž základ tvoří smetana na šlehání, je báječně vláčná a jemná. Přidejte do těsta i pár kuliček červeného rybízu a rázem se z ní stane osvěžující moučník, který všem zachutná. Pokud se ji chystáte péct na piknik s přáteli, rovnou si připravte papírky s receptem. Stejně je po vás všichni budou chtít!
Vydáno: 03.07.2020, Simona Sedláčková
Bábovka ze šlehačky s pikantním rybízem
Autor: Simona Sedláčková Bábovka ze šlehačky s pikantním rybízem

Co budete potřebovat na rybízovou bábovku

  1. 300 g hladké mouky
  2. 250 g krystalového cukru
  3. 250 ml smetany ke šlehání
  4. 3 celá vejce
  5. 1 balíček prášku do pečiva
  6. 1 balíček vanilkového cukru
  7. půl hrnku kuliček červeného rybízu
  8. kousek másla a hrubou mouku na vysypání formy

Jak budete postupovat při pečení rybízové bábovky

1. Vymažte formu

Formu na bábovku vymažte máslem a vysypejte hrubou moukou.

Bábovka ze šlehačky s pikantním rybízem
Autor: Simona Sedláčková Bábovka ze šlehačky s pikantním rybízem

2. Vejce a smetana

Celá vajíčka rozmíchejte krátce v míse se smetanou ke šlehání.

Bábovka ze šlehačky s pikantním rybízem
Autor: Simona Sedláčková Bábovka ze šlehačky s pikantním rybízem

3. Mouka, cukr a prášek do pečiva

V misce smíchejte mouku, oba cukry a prášek do pečiva a po lžících přidávejte do mísy, za stálého šlehání šlehačem, nastaveným na střední rychlost.

Bábovka ze šlehačky s pikantním rybízem
Autor: Simona Sedláčková Bábovka ze šlehačky s pikantním rybízem

4. Pečte v předehřáté troubě

Směs nalijte do vymazané a vysypané formy na bábovku a přidejte omyté kuličky červeného rybízu. Pečte na 150 °C, asi 50 minut.

Bábovka ze šlehačky s pikantním rybízem
Autor: Simona Sedláčková Bábovka ze šlehačky s pikantním rybízem

Prima rady

Těsto je velmi tuhé, ale nebojte se, je to tak v pořádku.

Také se vám bude zdát, že je těsta na bábovkovou formu málo. Bábovka však krásně vyběhne a po upečení bude forma celá zaplněná.

Bábovka ze šlehačky s pikantním rybízem
Autor: Simona Sedláčková Bábovka ze šlehačky s pikantním rybízem

Další letní recepty:

Chcete-li cukety pěstovat pro květy extra, měli byste se zaměřit na směs Jedlé květy, směs odrůd Soray, Verte Noire Maraichere a Zuboda

Jak připravit cuketové květy? Usmažte je v trojobalu, dejte je do salátů a naplňte je nádivkou

Levandule sirup

Levandule má léčivé účinky i skvělou chuť. Udělejte si sirup a upečte sušenky

Článek je zařazen v: Bábovky , šlehačka , smetana na šlehání , s rybízem , jak upéct , české moučníky , rybíz , letní , léto , letní dobroty , jak upéct bábovku

reklama