Bábovka ze šlehačky s pikantním rybízem. Upečte si osvěžující moučník
Bábovka, jejíž základ tvoří smetana na šlehání, je báječně vláčná a jemná. Přidejte do těsta i pár kuliček červeného rybízu a rázem se z ní stane osvěžující moučník, který všem zachutná. Pokud se ji chystáte péct na piknik s přáteli, rovnou si připravte papírky s receptem. Stejně je po vás všichni budou chtít!
Co budete potřebovat na rybízovou bábovku
- 300 g hladké mouky
- 250 g krystalového cukru
- 250 ml smetany ke šlehání
- 3 celá vejce
- 1 balíček prášku do pečiva
- 1 balíček vanilkového cukru
- půl hrnku kuliček červeného rybízu
- kousek másla a hrubou mouku na vysypání formy
Jak budete postupovat při pečení rybízové bábovky
1. Vymažte formu
Formu na bábovku vymažte máslem a vysypejte hrubou moukou.
2. Vejce a smetana
Celá vajíčka rozmíchejte krátce vmíse se smetanou ke šlehání.
3. Mouka, cukr a prášek do pečiva
Vmisce smíchejte mouku, oba cukry a prášek do pečiva a po lžících přidávejte do mísy, za stálého šlehání šlehačem, nastaveným na střední rychlost.
4. Pečte vpředehřáté troubě
Směs nalijte do vymazané a vysypané formy na bábovku a přidejte omyté kuličky červeného rybízu. Pečte na 150 °C, asi 50 minut.
Prima rady
Těsto je velmi tuhé, ale nebojte se, je to tak vpořádku.
Také se vám bude zdát, že je těsta na bábovkovou formu málo. Bábovka však krásně vyběhne a po upečení bude forma celá zaplněná.