návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat

Bábovka ze šlehačky s pikantním rybízem. Upečte si osvěžující moučník

Simona Sedláčková , Aktualizováno: 25.06.2021
Bábovka ze šlehačky s pikantním rybízem
Autor: Simona Sedláčková Bábovka ze šlehačky s pikantním rybízem
Bábovka, jejíž základ tvoří smetana na šlehání, je báječně vláčná a jemná. Přidejte do těsta i pár kuliček červeného rybízu a rázem se z ní stane osvěžující moučník, který všem zachutná. Pokud se ji chystáte péct na piknik s přáteli, rovnou si připravte papírky s receptem. Stejně je po vás všichni budou chtít!

reklama

Co budete potřebovat na rybízovou bábovku

  • 300 g hladké mouky
  • 250 g krystalového cukru
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 3 celá vejce
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • půl hrnku kuliček červeného rybízu
  • kousek másla a hrubou mouku na vysypání formy

Jak budete postupovat při pečení rybízové bábovky

1. Vymažte formu

Formu na bábovku vymažte máslem a vysypejte hrubou moukou.

Bábovka ze šlehačky s pikantním rybízem
Autor: Simona Sedláčková Bábovka ze šlehačky s pikantním rybízem

2. Vejce a smetana

Celá vajíčka rozmíchejte krátce v míse se smetanou ke šlehání.

Bábovka ze šlehačky s pikantním rybízem
Autor: Simona Sedláčková Bábovka ze šlehačky s pikantním rybízem

3. Mouka, cukr a prášek do pečiva

V misce smíchejte mouku, oba cukry a prášek do pečiva a po lžících přidávejte do mísy, za stálého šlehání šlehačem, nastaveným na střední rychlost.

Bábovka ze šlehačky s pikantním rybízem
Autor: Simona Sedláčková Bábovka ze šlehačky s pikantním rybízem

4. Pečte v předehřáté troubě

Směs nalijte do vymazané a vysypané formy na bábovku a přidejte omyté kuličky červeného rybízu. Pečte na 150 °C, asi 50 minut.

Bábovka ze šlehačky s pikantním rybízem
Autor: Simona Sedláčková Bábovka ze šlehačky s pikantním rybízem

Prima rady

Těsto je velmi tuhé, ale nebojte se, je to tak v pořádku.

Také se vám bude zdát, že je těsta na bábovkovou formu málo. Bábovka však krásně vyběhne a po upečení bude forma celá zaplněná.

Bábovka ze šlehačky s pikantním rybízem
Autor: Simona Sedláčková Bábovka ze šlehačky s pikantním rybízem

Další letní recepty:

Pikantně kyselý červený rybíz je osvěžující letní ovoce

Z pikantního a kyselého červeného rybízu uděláte želé s rozmarýnem i letní roládu

Třešně bohužel nemají příliš dlouhou trvanlivost a měly by se po sklizni co nejrychleji sníst nebo zpracovat

Jak zpracovat třešně? Vyzkoušejte třešňový sirup, džem nebo koláč

Zářivě žluté květy cuket se do kuchyně hodí stejně jako jejich plody, a možná chutnají ještě lépe

Jak připravit cuketové květy? Usmažte je v trojobalu, dejte je do salátů a naplňte je nádivkou

Levandule sirup

Levandule má léčivé účinky i skvělou chuť. Udělejte si sirup a upečte sušenky

reklama

Článek je zařazen v: Bábovky , šlehačka , smetana na šlehání , s rybízem , jak upéct , české moučníky , rybíz , letní , léto , letní dobroty , jak upéct bábovku

reklama

Přečtěte si také