Kuchyně

27. července 2021 08:00

Simona Sedláčková

Vyrobte si ty nejlepší domácí nanuky. Využijte maliny i černý rybíz

V létě jen málokdo odolá pokušení v podobě nejrůznějších zmrzlin a nanuků. Dejte se do jejich domácí výroby. Budou plné zdravého ovoce a obejdou se naopak bez všech barviv a dochucovadel. Dáte si třeba malinovou s černým rybízem?

Co budete potřebovat na domácí ovocnou zmrzlinu

Využít můžete i další sezonní ovoce jako borůvky, ostružiny, jahody nebo meruňky

Jak budete postupovat při výrobě zmrzliny

Do vysoké nádoby nalijte mléko, smetanu na šlehání, krupicový cukr a všechno ovoce.

Tyčovým mixérem všechny ingredience rozmixujte na hladkou kaši. Mixér nezapínejte na plný výkon, stačí mixovat jen pomalu.

Rozmixované ovoce smlékem, smetanou a cukrem opatrně nalijte do připravených tvořítek na nanuky.

Do naplněných tvořítek zapíchněte dřívka nebo příslušné držáčky a nanuky nechte nejméně 4 hodiny vmrazáku.

Na skvělé domácí nanuky můžete využít i exotické ovoce. Vyzkoušejte limetky nebo ananas:

Báječná bude i zmrzlina jogurtová. Přidejte jahody nebo broskve:

Sdílejte článek

Přečtěte si také