Vyrobte si ty nejlepší domácí nanuky. Využijte maliny i černý rybíz
V létě jen málokdo odolá pokušení v podobě nejrůznějších zmrzlin a nanuků. Dejte se do jejich domácí výroby. Budou plné zdravého ovoce a obejdou se naopak bez všech barviv a dochucovadel. Dáte si třeba malinovou s černým rybízem?
Co budete potřebovat na domácí ovocnou zmrzlinu
- 100 ml mléka
- 200 ml smetany na šlehání
- 4 lžičky cukru krupice
- 200 g malin
- 100 g černého rybízu
Vyrobte si nejlepší domácí nanuky 2 Zdroj: iStock
Využít můžete i další sezonní ovoce jako borůvky, ostružiny, jahody nebo meruňky
Jak budete postupovat při výrobě zmrzliny
Do vysoké nádoby nalijte mléko, smetanu na šlehání, krupicový cukr a všechno ovoce.
Vyrobte si nejlepší domácí nanuky 3 Zdroj: iStock
Tyčovým mixérem všechny ingredience rozmixujte na hladkou kaši. Mixér nezapínejte na plný výkon, stačí mixovat jen pomalu.
Vyrobte si nejlepší domácí nanuky 4 Zdroj: iStock
Rozmixované ovoce smlékem, smetanou a cukrem opatrně nalijte do připravených tvořítek na nanuky.
Vyrobte si nejlepší domácí nanuky 5 Zdroj: iStock
Do naplněných tvořítek zapíchněte dřívka nebo příslušné držáčky a nanuky nechte nejméně 4 hodiny vmrazáku.
Vyrobte si nejlepší domácí nanuky 6 Zdroj: iStock