reklama
Vyhledávání
reklama



reklama



reklama



reklama



reklama


reklama

reklama

reklama

reklama

reklama

reklama

reklama

reklama

reklama

reklama

reklama

reklama

reklama
reklama
reklama
Co budete potřebovat na perníkové těsto
- 1 000 g hladké mouky
- 400 g moučkového cukru
- 200 g másla
- 5 vajec
- 10 lžic medu
- 5 lžic kakaa
- 1 lžíci perníkového koření
- 1 kypřicí prášek do perníku
- 2 lžičky sody
Co budete potřebovat na polevu
- 1 bílek
- 150 g moučkového cukru
- 2 lžíce solamylu
- citronovou šťávu
Jak budete postupovat při pečení perníků
1. Sypké ingredience, tedy mouku, cukr, kakao, perníkové koření a sodu dobře promíchejte.

2. Přidejte rozehřáté máslo a med.

3. Nakonec přidejte pět celých vajec a vypracujte těsto.

4. Těsto nejlépe zpracujete ručně. Dejte si na čas, těstem klidně i několikrát bouchněte o stůl, ať se z něho dostanou bublinky vzduchu.

5. Těsto ponechte nejméně do druhého dne odpočinout v lednici, ale nic se nestane, pokud tam zůstane déle. Pak z těsta vykrajujte pomocí formiček jednotlivé dílky domečku a pečte na 180 °C.
6. Z bílku, moučkového cukru, solamylu a citronové šťávy si utřete polevu, která musí být dostatečně hustá, aby dokázala slepit jednotlivé části domku, ale zase ne moc, aby poleva držela na perníku.

Kdo by neměl rád vánoční perníky! Upečte si je včas, ať vám do Vánoc stihnou pěkně změknout:
reklama
reklama