České chaty snů jdou do finále: Užijte si velkolepou double proměnu

České chaty snů 2 sledujte v sobotu na Primě

Je tu finále druhé série pořadu České chaty snů. Na závěr aktuální série se můžete těšit na vyvrcholení dvou proměn současně! Rozlučte se se sympatickými architekty Petrem Portychem, Ondřejem Zdvomkou a originálním sochařem Sebastianem Wojnarem. Premiérový díl České chaty snů uvidíte na Primě v sobotu 11. května ve 21.35 a reprízu v neděli v 7.50.

Středočeský Bratřínov leží v malebné přírodě, kde se pole střídají se smíšenými lesy. Romantická kotlina, proláklina mezi poli, nikým nerušená, samozřejmě až na ostatní chataře.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Stará chatka na břehu rybníka má teď šmrnc. A vešla se do ní i kuchyň

Na první dobrou se proměna chaty zdála jako jednoduché zadání, pro architekty to vypadalo na poměrně snadno zvládnutelný úkol. Dokud ovšem Petr Portych nepřišel s nápadem přibrat další chatku, protože se přece ty rodiny znají, panuje mezi nimi natolik silné pouto, že jedna bez druhé na chatu nejezdí...

Proměna z gruntu

První chata již byla několikrát upravována – stěny zdobily umělecké fresky Sněhurky a sedmi trpaslíků a dalších výjevů z Disneyho filmů. Otec rodiny je navíc fanouškem Sparty. Ale obydlí nabízelo velmi malý prostor – nepatrné úložné skříně, a přitom jde o celkem velkou rodinu. A tak architekti vzali proměnu z gruntu.

NENECHTE SI UJÍT: Klasická áčková chata v Kytlici prošla jedinečnou proměnou

Ve druhé chatce se mělo původně jenom přespat. Chatka je v neutěšeném stavu, pomazaná asfaltem, zařízení už celkem zašlé. Byla by škoda ji takto nechat, hlavně když vedle vznikne parádní sousedka! A dvojitá proměna byla na světě. No, nakonec to všechno zvládli, ale byla to pěkná šichta!

Podívejte se na fotky před rekonstrukcí:

Užijte si velkolepou double proměnu. Rozlučte se se sympatickými architekty Petrem Portychem, Ondřejem Zdvomkou a originálním sochařem Sebastianem Wojnarem.

Všechny díly seriálu České chaty snů si můžete pustit také na platformě prima+. Premiérový díl České chaty snů uvidíte v sobotu 11. května ve 21.35 na Primě a reprízu v neděli v 7.50 na Primě. Od 18. května můžete sledovat reprízy první řady tohoto oblíbeného pořadu ve stejném čase na Primě.

Zdroj: FTV Prima

Sdílejte článek

Přečtěte si také