České chaty snů vrcholí: Ve speciálním dvojdílu uvidíte proměnu hned dvou chat

České chaty snů 2 sledujte v sobotu na Primě

Kombinace dvou chat, které vlastní dvě různé rodiny, ale panuje mezi nimi natolik silné pouto, že jedna bez druhé na chatu nejezdí, bude předmětem zájmu našich architektů v rámci speciálního dvojdílu ze Středočeského kraje. Pro architekty Petra Portycha, Ondřeje Zdvomku a sochaře Sebastiana Wojnara to je dvojitá výzva – podívejte se, jak se na ni vrhnou. K předání obou nově zrekonstruovaných chat dojde až na konci osmého dílu, tedy na závěr celé druhé série. Tradičně si premiérový díl můžete pustit už nyní na platformě prima+. Premiérový díl pořadu České chaty snů uvidíte v sobotu 4. května ve 21.35 na Primě a reprízu v neděli v 7.45 na Primě.

Malebná vesnička Bratřínov jižně od Prahy leží v krásné přírodě, kde se pole střídají se smíšenými lesy. Romantická kotlina, proláklina mezi poli, nikým nerušená, samozřejmě až na ostatní chataře. Na první dobrou se vše zdálo jako jednoduché zadání. Chatka malá, pro architekty to vypadalo na poměrně snadno zvládnutelnou výzvu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: České chaty snů: Stará chatka na břehu rybníka má teď šmrnc. A vešla se do ní i kuchyň

První chata

První chata již byla několikrát upravována – stěny zdobily umělecké fresky Sněhurky a sedmi trpaslíků a dalších výjevů z Disneyho filmů. Otec rodiny je navíc fanouškem Sparty. Ale obydlí nabízelo velmi malý prostor – nepatrné úložné skříně, a přitom jde o celkem velkou rodinu. Architekti vzali proměnu z gruntu. Bylo potřeba vše vybourat a vnitřní prostor rozšířit o terasu, která stejně moc k obytnému komfortu nepřispívala.

Podívejte se na fotky před rekonstrukcí:

Druhá chata

Ve druhé chatce se mělo původně jenom přespat. Chatka je v neutěšeném stavu, pomazaná asfaltem, zařízení už celkem zašlé. Byla by škoda ji takto nechat, hlavně když vedle vznikne parádní sousedka! A tak se sympatickou majitelkou druhé nemovitosti architekti trochu probrali možnost úpravy a dvojitá proměna byla na světě.

Základní teze změny chaty byly jasné už od začátku. Architekti se rozhodli nechat dispozici plus minus tak, jak to bylo, ale bylo třeba trošku obnovit povrchy a vybavit chatu moderními technologiemi. Navíc má stavba ideální orientaci pro fotovoltaické panely, takže by mohla napájet oba sousedy.

NENECHTE SI UJÍT: České chaty snů: Úžasná proměna interiéru malebné krkonošské roubenky

Nase ostřílená trojice bude mít na obě chaty čas v rámci dvou dílů. K předání obou nově zrekonstruovaných chat dojde na konci osmého dílu, tedy i na závěr celé druhé série pořadu České chaty snů. Těšíte se, jak to dopadne?

První část speciálního dvojdílu České chaty snů  sledujte v sobotu 4. května ve 21.35 na Primě a reprízu v neděli v 7.45 na Primě. Premiérový díl  můžete vidět už o týden dříve na platformě prima+.

Zdroj: FTV Prima


Přečtěte si také