Bydlení

18. ledna 2024 12:05

Lenka Valjentová

Bydlení Angeliny Jolie v Los Angeles: Úžasný dům drží kouzlo starého Hollywoodu

Slavná americká herečka Angelina Jolie (48) vlastní v Los Angeles velkolepé sídlo, které si pořídila za více než 560 milionů korun. Dům s výhledem na město a na Tichý oceán byl postaven v roce 1913 a stále v sobě drží šarm starého Hollywoodu. Podívejte se, jak sídlo vypadá.

Angelina Jolie procestovala téměř celý svět a kromě poznávání zajímavých lidí také obdivovala různé architektonické styly. Herečka vlastnila a dál vlastní řadu nemovitostí, ve kterých vždy kladla důraz na svůj vytříbený vkus. Vlastnila několik domů v Los Angeles, Malibu, Nex Yorku, New Orleans a dokonce i na jihu Francie.

Dnes herečka bydlí se svými dětmi ve velkolepém domě, který koupila za necelých 25 milionů dolarů, tedy za zhruba 560 milionů korun. V sousedství žijí další herecké hvězdy, kromě Natalie Portman či Kristen Stewart bydlí nedaleko i její exmanžel Brad Pitt.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Brad Pitt si koupil starý dům od slavného architekta. Stojí na neskutečném místě

Dům s šarmem starého Hollywoodu

Dům nese jméno průkopnického filmaře a bývalého majitele Cecila BLounta DeMille a nezapře kouzlo starého dobrého Hollywoodu. „Cítila jsem, že jsem byla trochu pod tlakem. Jako bych se vplížila do míst, kde se DeMille a Chaplin scházeli," zavzpomínala Jolie v rozhovoru pro magazín British Vogue. „Nejvíc se mi líbí, že tu není žádná zábavní místnost, ale spousta cest a míst k procházkám a přemýšlení," dodala hollywoodská ikona.

Jedno z nejkouzelnějších sídel v Los Angeles

Úžasné sídlo herecké superstar se rozkládá na pozemkou o rozloze více než 1020 metrů čtverečních a nabízí úchvatný výhled na město a Tichý oceán, ale to je jen jeden z mnoha důvodů, proč si tuto nemovitost Angelina Jolie zamilovala.

Dům byl postaven v roce 1913 a může se pochlubit obytnou plochou přes 700 metrů čtverečních. Nemovitost prošla výraznou rekonstrukcí, která trvala šest let. Renovace proběhla v souladu s původním stylem, do kterého byly citlivě začleněny moderní prvky a vybavení. Výsledkem je jedno z nejkouzelnějších sídel v Los Angeles.

Jak vypadá interiér domu

Po vstupu do domu zaujme velké foyer s úžasným točivým schodištěm, uvádí magazín Hello. V celém objektu jsou dřevěné podlahy či mahagonem obložená jídelna. Nádherná je rekonstruovaná kuchyně s moderně vybavenými středovými ostrůvky.

Dům se pyšní také prostornou knihovnou. Francouzské dveře a krby v domě hrají klíčovou roli při zachování autenticity starého Hollywoodu. Kromě hlavního domu má nemovitost Angeliny Jolie ještě další domek, ve kterém je čajovna a posilovna.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Barbra Streisand bydlí na útesu v domě za téměř dvě miliardy. Pyšní se nádhernou zahradou

Venku se nachází rozlehlá terasa, která vede do vkusně upravené zahrady s růžemi a vzrostlými stromy. Nechybí samozřejmě obrovský bazén, který je ve starém hollywoodském stylu s klenutými fontánami a růžovým sadem.

Podívejte se, jak spolu válčí Jolie a Pitt:

Zdroje: vogue.co.uk, hellomagazine.comvelvetropes.com

Sdílejte článek

Přečtěte si také