Jak se staví sen

8. března 2023 07:00

redakce Prima Living

Jak se staví sen: Proměna domu, kde chybí chlapská ruka. Pomůže rodině vnést do života světlo?

Jak se staví sen - extra (9) - upoutávka

Paní Jana sama vychovává dvě děti, manžel po drogové závislosti před dvěma roky zemřel na selhání srdce. Bydlí v domě, který zvenčí vypadá pěkně, ale v interiéru bude třeba zásadnější zásah. Nejvíce by si přála novou kuchyňskou linku, podlahy a obývací pokoj. Jejím velkým snem je mít výraznou obrovskou sedací soupravu. Na co se vrhnou naše skvělé designérky Hana Šmejkalová a Jaroslava Hájková? Zůstane „jen“ u kuchyně a obýváku? Premiérový díl Jak se staví sen uvidíte v pátek 10. března ve 22:00 na Primě.

Příběh paní Jany

S manželem se znali už od první třídy. Vzali se a narodila se jim Terezka, za dva roky Honzík. Pořídili si starý domeček, který společně začali rekonstruovat. Manžel byl zedník, a tak mu vše zpočátku šlo od ruky. Ale po pěti letech si veškerá dřina a odpovědnost za stavbu a rodinu vzala svou daň. Manžel začal pít a k tomu ještě přidal i drogy. Jana se rozhodla s manželem rozejít, aby ochránila děti i sebe. Po roce požádala o rozvod, jelikož se na ni začaly hrnout jeho dluhy. Po nějaké době se její manžel objevil a nastěhoval se ke svým rodičům, ale selhalo mu srdce. Což zejména děti nesou těžce.

Jinak v rodině mají hezké vztahy, rodiče paní Jany pomáhají s vnoučaty přes týden, kdy je doprovázejí na kroužky, vyzvedávají je a jedou s nimi domů nebo se s nimi i učí, a rodiče zesnulého manžela podnikají s vnoučaty víkendové výlety.

Maminka Jana už víc dělat nemůže

Jana pracuje v bance. Momentálně má přítele, se kterým ale nastálo nebydlí. Jana od okamžiku, kdy zůstala s dětmi sama, dokázala na domě dodělat fasádu, terasu, dva pokojíčky pro děti a položit linoleum. Co se týká vybavení, tak je Jana velice skromná, vše si pořídila z druhé ruky. Také vybudovala pro své rodiče vejminek o velikosti bytu 1+1, kde její rodiče mohou přebývat a v budoucnu tam budou i bydlet. Jana si na vše vzala hypotéku a jak sama říká, už víc dělat nemůže.

Terezka by si přála novou kuchyň

Do pořadu je přihlásila dcera Tereza s pomocí babičky. Terezka je hodně citlivé děvče, které celý příběh s tatínkem nese moc těžko. Sama by si přála novou kuchyň, jelikož tam s maminkou tráví hodně času. Chodí na pohybový kroužek, dramaťák a miluje líčení. Její vysněná kuchyň by měla být v šedém odstínu, ale v tom se s mámou neshodne. Podle maminky je Honzík ještě citlivější a celou událost s tatínkem bere mnohem hůř než sestra. Jeho hlavní náplní kromě školy je plavání, kterému se věnuje čtyřikrát týdně.

Snem rodiny je obrovská sedací souprava

Co se týká rekonstrukce, tak by si Jana nejvíce přála nové podlahy a obývací pokoj. Jejím velkým snem je mít obrovskou sedací soupravu, která by dominovala obývacímu pokoji nejen svou velikostí, ale i výraznou barvou. Jinak má ráda např. dekor dřeva.

Co všechno zvládnou naše skvělé designérky Hana Šmejkalová a Jaroslava Hájková za pouhých pět dnů? Uvidíte v pátek 10. března ve 22:00 na Primě.

Na předchozí epizody pořadu Jak se staví sen se můžete podívat zde

Partnerem této sezony pořadu je společnost Raiffeisen stavební spořitelna

Sdílejte článek

Přečtěte si také