Karel III. koupil exkluzivní byt v New Yorku. Luxus hodný krále stál 154 milionů

Britský král Karel III. (75) koupil v New Yorku impozantní nemovitost, tentokrát luxusní byt v proslulé miliardářské čtvrti Billionaires' Row. Elegantní apartmán na jedné z nejprestižnějších adres v USA nabízí komfort hodný královské rodiny, která za něj zaplatila bezmála 154 milionů korun. Jak byt v mrakodrapu vypadá?

Karel III., král Spojeného království a 14 dalších zemí Commonwealthu, svým nákupem skvostného newyorského bytu ukázal svůj vytříbený vkus a smysl pro dobré investice. Moderní a elegantní apartmán je dalším klenotem v jeho realitním portfoliu a nabízí všechny vymoženosti, které může královská rodina potřebovat.

NENECHTE SI UJÍT: Jak vypadá hrad Windsor? Po Pražském hradě je druhý největší na světě

Král Karel III. při koupi ušetřil 93 milionů

Apartmán za 6,6 milionu dolarů, což je v přepočtu bezmála 154 milionů korun, se nachází v mrakodrapu na slavné Billionaires' Row. Byt se ještě nedávno prodával za 10,8 milionu dolarů (zhruba 250 milionů korun), takže britská královská rodina z původní požadované ceny ušetřila přes 4 miliony dolarů (asi 93 milionů korun).

O koupi informoval  web The Real Deal. Tato nemovitost představuje 24. královskou akvizici v New Yorku a odráží královu zálibu v prestižních adresách s výjimečným pohodlím. Moderní a elegantní apartmán je dalším klenotem v jeho realitním portfoliu a nabízí všechny vymoženosti, které může královská rodina potřebovat.

Mrakodrap na prestižní adrese

Billionaires' Row je jednou z nejexkluzivnějších čtvrtí v New Yorku, známou svými luxusními mrakodrapy a koncentrací bohatství. Tento úsek 57. ulice nabízí nejen dobrou adresu, ale také snadný přístup ke kulturním a společenským událostem, prvotřídním restauracím a obchodům. Lokalita je také strategicky výhodná pro obchodní aktivity, což z ní činí ideální místo pro královské rodiny a významné investory.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Oblíbená psí plemena britské královské rodiny jsou corgi, kokr, kavalír i Jack Russell teriér

Rezidence Karla III. se nachází v mrakodrapu 111 West 57th Street, který je známý svým vytříbeným a elegantním designem. Budova, dokončená v roce 2021, je čtvrtou nejvyšší v USA a vyniká svou výškou - má 84 pater a je vysoká 435 metrů. Je také nejtenčím mrakodrapem na světě s poměrem šířky k výšce přibližně 1:24.

Jak vypadá královský byt

Rozlehlý byt o rozloze 330 metrů čtverečních nabízí veškerý luxus, který by mohla královská rodina potřebovat. Interiéry bytu jsou zařízeny s důrazem na eleganci a pohodlí, což je patrné na každém kroku. Prostorný obývací pokoj s panoramatickými okny poskytuje úchvatný výhled na Central Park a newyorský horizont. Kuchyně je vybavena nejmodernějšími spotřebiči. K dispozici jsou tři ložnice a čtyři koupelny.

Byt je ideální pro někoho, kdo si užívá moderních vymožeností ve velkolepých prostorech připomínajících předválečnou éru, uvádí se na newyorském realitním webu StreetEasy.

Rezidenti budovy mohou využívat širokou škálu služeb a vybavení, včetně pětadvacetimetrového dvouproudového bazénu se soukromými šatnami, privátní jídelny s profesionální kuchyní. Nechybí také wellness centrum s fitness, lázně se saunou, tenisový kurt i hřiště na padel, které zajišťuje maximální relaxaci a pohodu.

Zdroje: therealdeal.comen.wikipedia.orgbusinessinsider.com,  streeteasy.com, Profimedia.cz

Sdílejte článek
Štítky Velká Británie New York mrakodrap byt královská rodina USA Commonwealth Karel III. Britská královská rodina produkty a služby ekonomika, obchod a finance společenská rubrika stavebnictví a nemovitosti prominenti Billionaires' Row

Přečtěte si také