reklama

Podzimní salátek s karamelizovanými hruškami, vlašskými ořechy a medem

Simona Sedláčková
17. října 2019
Sezona hrušek je stále v plném proudu, a tak si dopřejte i trochu netradiční, ale naprosto skvělý pokrm. Salát s hruškami sice úplně nepatří mezi dietní jídla, ale pokud vám nevadí trochu kalorií navíc, určitě tento recept vyzkoušejte. Je to prostě karamelová paráda!
reklama

Co budete potřebovat na karamelové hrušky

  1. 1 hrušku
  2. 2 lžíce cukru krupice
  3. 125 ml bílého suchého vína
  4. 2 lžíce citronové šťávy
  5. 2 lžičky medu
  6. 1 lžíci másla
  7. hrst vlašských ořechů
  8. sýr smodrou plísní
  9. rukolu nebo mladé listy jiných salátů

Jak budete postupovat při přípravě karamelové hrušky

1. Nakrájejte hrušku

Hrušku rozkrojte, odstraňte jádřinec a pak ji nakrájejte na silnější plátky. Řezy potřete citronovou šťávou. Do pánve se silným dnem vsypte cukr a nechte ho na mírném ohni roztavit.

2. Zkaramelizujte hrušku

Nakrájenou hrušku vložte na pánev do cukru, přidejte vlašské ořechy a opékejte, dokud cukr nezkaramelizuje. Pak podlijte vínem a duste hrušku do změknutí.

3. Přidejte med

Nakonec vmíchejte med, máslo a ochuťte citronovou šťávou. Podávejte na listech rukoly nebo jiných mladých salátech a zasypte rozdrobeným sýrem smodrou plísní. Můžete přidat i drcené piniové oříšky. Nezapomeňte na opečenou bagetku!

Sílejte článek
Zobrazit komentáře ke článku
reklama