Bydlení

17. prosince 2021 07:00

Matouš Hartman

Mladý pár za 4 měsíce předělal celý dům. Neuvěřitelnou rekonstrukci zvládli partneři sami

S fyzickou prací moc zkušeností neměli, něco se učili podle videí na internetu, a přece se jim podařilo vytvořit nádherný domov, ve kterém se skvěle bydlí. Ani ne třicetiletí partneři Molly a Sam udivují sociální sítě tím, co se jim podařilo.

Pořídili se starý dům a mysleli si, že se jim bude pohodlně bydlet. Brzy si ale uvědomili, že by stavba potřebovala rekonstrukci. Chtěli ušetřit za řemeslníky a vytvořit interiér přesně podle svých představ, takže jim nezbylo nic jiného, než se pustit do renovace vlastníma rukama.

Proměna se vyplatila

Rodinný dům v hrabství Staffordshire ve střední Anglii vypadal na první pohled staře, obložený cihlami, jak je to na ostrovech zvykem. Interiér byl nudný a dával všem najevo, že něco pamatuje. Molly a Sam ze zašlého domu ale dokázali udělat vzdušný a světlý byt. Inspirovali se skandinávským designem a výsledek rozhodně stojí za pozornost.

V místnostech se kombinuje šedá s pastelovými barvami, podlahy jsou dřevěné a například kuchyň je elegantně bílá. Jídelna vypadá luxusně, k čemuž pomáhá i historizující obložení stěn. Náklady na rekonstrukci se vyšplhaly na 37 tisíc liber, což je zhruba milion korun. Nejedná se tak o nejlacinější přestavbu, ale hodnotu domu zvýšila o více než 2,3 milionu!

Sdílejte článek

Přečtěte si také